Humanitarno logopedsko testiranje „Za Ljubičino bolje sutra” u kragujevačkoj školi „Vukašin Marković” 1Foto: ŠOSO Vukašin Marković Kragujevac

Logopedi škole „Vukašin Marković” iz Kragujevca u četvrtak, 16. juna, organizuju humanitarno logopedsko testiranje, a sav prihod namenjen je lečenju četvorogodišnje Ljubice Stević koja se leči od cerebralne paralize, epilepsije i strabizma.

U okviru humnitarne akcije „Za Ljubičino bolje sutra” logopedi ŠOSO „Vukašin Marković” Tatjana Dragaš, Tanja Trifunović, Jelena Brkić i Marija Simić će testirati svu decu uzrasta od dve i više godina, koja imaju potrebu za proverom govorno jezičkog statusa.

Testiranje će se vršiti u prostorijama škole od 15 do 19 sati, a minimalan iznos za logopedski pregled je 500 dinara. Sav prihod od logopedskog testiranja biće uplaćen na žiro račun Ljubice Stević.

– Naše malo Ljubici će značiti mnogo, poručuju organizatori humanitarnog testiranja iz škole „Vukašin Marković”.

Ljubica je prevremeno rođeno dete u 29.-oj nedelji trudnoće. Njena težina na rođenju iznosila je 1.300 gr. Pri rođenju je imala konvulzije i krvarenje u mozgu. Tri meseca je provela u inkubatoru.

Komplikacije na porođaju su ostavile trajne posledice po njeno zdravlje. Ljubici su uspostavljene tri dijagnoze, cerebralna paraliza, epilepsija i strabizam. Iako ima četiri godine ljubica još uvek ne sedi, ne priča i ne hoda.

Leči se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu. Redovno ide na fizikalne terapije po privatnim centrima, kao i na banjsko lečenje i rehabilitacije. Veliki problem joj stvaraju epileptični napadi zbog kojih prima injekcije iz inostranstva, koje roditelji sami finansiraju.

Ljubici su sredstva potrebna za operaciju strabizma, dioptrijske naočare, za negu u kućnim uslovima, specijalističke i kontrolne preglede, logopedske, defektološke i somatopedske tretmane, fizikalne terapije, tretmane matičnim ćelijama, laboratorijske analize, za medicinski potrošni materijal, troškove apoteke, banjsko lečenje kao i za putne troškove i smeštaj, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari