Izložba radova učenika Stručne škole u Kragujevcu 1Foto: M.Ž.P.

U galeriji Srednje stručne škole, posle dve godine pauze zbog pandemije, nastavlja se tradicija godišnje izložbe likovnih radova učenika, obrazovnog profila Tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda. Izložba se otvara večeras u galeriji „Više od galerije” u 18 sati.

Izloženi radovi, za razliku od ranijih postavki, nastali su u uslovima redovne i onlajn nastave uz ogromno angažovanje nastavnika i rad učenika na časovima crtanja, slikanja, modelovanja, projektovanja, oblikovanja, fotografije i pisma.

Na postavci su izlžene sugestivne slike i crteži puni svežine, maštovita dizajnerska rešenja upotrebnih predmeta, projekti za dizajn enterijera i kompleksna arhitektonska rešenja, fotografije izrazite likovnosti i ekspresivnog izraza, kaligrafski radovi klasične lepote i savremene estetike, uzbudljive skulpture, reljefi i predmeti od najneobičnijih materijala koji nose sopstvene poruke i značenja.

Izložba radova učenika Stručne škole u Kragujevcu 2
Foto: Promo

Jedinstven likovni svet pun istraživanja, mašte i snažnih likovnih rešenja mladih umetnika koji uče, otkrivaju načine i suštinu umetničkog stvaranja, ali nam predstavljaju i lične poglede na svet pune mladalačkog nemira i iskrenih pokušaja da taj svet učine lepšim i boljim.

Izložba će biti otvorena u školskoj galeriji do 12. maja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari