Imaju li obrazovne ustanove način da kazne nasilne učenike: Kad u školu dođe tata sa advokatom…

Ostavite komentar


  1. Ja zaista cenim to šta radi dnevni list Danas, ali naslov gde se advokat stavlja u ovakav kontekst, zaista nije u redu i ne priliči vam.

  2. Ne postoji poštovanje, pričamo o pravima ali ne i o poštovanju obaveza. Nasilje postaje svakdnevnica, a sa druge strane obrazovnog sistema nema, autoriteta nema ni kod roditelja ni kod profesora.

  3. Nekad se znalo: učitelj i lekar pa svi ostali. Vaspitanje dolazi iz kuće, a u školi dobija obrazovanje

  4. Nisu deca kriva, nego roditelji. Problem je mnogo dublji nego sto mi mislimo. Sramota za skolu i za sve nas kao drustvo.

  5. Roditelji da plate 10.000€ za duševnu bol i narušeni ugled nastavnika, pa se neće dešavati.

  6. Radio sam u skoli. Sta je problem ako neko dodje sa advokatom, ako si ti kao profesor radio po pravilima?! Slusam tu pesmicu non stop. Kakve su to gluposti…

  7. Ključna stvar je da neke sankcije postoje u praksi, do ovakvog incidentta ne bi došlo. Sramota je da u školama nastavnici strahuju od učenika.

  8. To su političke šlihtare, poltron, žetoni koji svoje neuspehe i svoje neznanje „svaljuju“ na druge zaposlene u školi
    Ti isti direktori vrše mobinge nad zaposlenima koji im se suprotstavljaju, a o deci poznatih roditelja da i ne govorim, toj deci je sve dozvoljeno

  9. Nesposobni direktori koji dolaze po politickoj liniji bezobrazni roditelji koji slepo brane decu koja su pokvarena e to su problemi

  10. Najveci blam za drustvo , za prosvetu za sve nas koji smo na istoj strani bila bi blaga i neadekvatna kazna , Od ovkave dece se sutra regrutuju ljudi nasilnici u porodici drustvu

  11. Đaci drugog razredu srednje turističke škole uče kompleksne brojeve.Nije moguće naći kakve će koristi od toga imati.Svaki dan imaju 6 ili više časova.Koliko časova treba istog dana da se pripreme za sutršnjih 6?

  12. Ko je ovaj Aleksandar Markov? Pa, on je prvi zreo za smenjivanje: treba mu dati da pročita sve što je ovde nalupao i ako je iole pri sebi, sam će podneti ostavku. Zašto bi pomaganje u čišćenju škole/grada/životne sredine bilo kazna??!!? Mi smo kao deca redovno skupljali kestenje, a naši roditelji su pošumljavali Srbiju, pomagali izgradnju pruge i sl. Takođe,ova izjava da prosv. radnik nije službeno lice je skandalozna. Ako se zna da je svakodnevno u kontaktu sa decom koja su članovi kriminalnih grupa i koji terorišu školu, drugi učenici od njih ne mogu da prate nastavu,onda je verovatnoća izloženosti nasilju drastično veća nego izlazak na ulicu jer mi kao obični građani kada vidimo grupu huligana, nastojimo da se sklonimo, a nastavnici u školama nemaju gde da se sklone od huligana i nelečenih psihopata.

  13. @ Jeremija
    U našu OŠ na Banovom brdu su petaci donosili noževe, pre oko 30 godina

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.