Institut za istraživanje korupcije "Kareja" zatražio od Javnog servisa da više pažnje posveti fenomenu političke korupcije 1Foto: Shutterstock/BalkansCat

Institut za istraživanje korupcije „Kareja“ iz Pančeva zatražio je od Javnog servisa da, u skladu sa ulogom koju bi trebalo da ima u društvu, mnogo više pažnje posveti fenomenu političke korupcije.

U pismu upućenom direktoru Radio-televizije Srbije iz „Kareje“ navode da je, prema njihovom mišljenju, medijski javni servis propustio da građane Srbije informiše o političkoj korupciji, ponašajući se kao da ona ne postoji, i ukazuju da je to nedopustivo sa stanovišta javnog interesa,a imajući u vidu ulogu javnog servisa.

Informisanje građana o političkoj korupciji je nesumnjivo pitanje od prvorazrednog značaja, a budući da se 9. decembra obeležava Međunarodni dan borbe protiv korupcije, imate i neposredan povod da temu političke korupcije uključite u glavni tok onog o čemu se na RTS-u razgovara i o čemu se izveštava u skladu sa dobrim profesionalnim standardima koji počivaju na integritetu, navodi se u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.