INTERVJU Princ Filip Karađorđević: Državi više odgovaraju „namireni“ Karađorđevići koji će sedeti skrštenih ruku

Princ Filip Karađorđević govori za Danas povodom Božića po julijanskom kalendaru

Ostavite komentar


  1. Dečko, tvoj deda Petar II, izdao je đenerala Dražu Mihailovića kada je 12 septembra 1944 pozvao četnike da stupe kod Tita, da ne govorimo o tome da je kad je prva bomba pala na KJ brže bolje pobegao iz ove zemlje, i sad ste se setili 70 godina kasnije da bi bilo lepo da vam država plaća struju, vodu, održavanje kompleksa na dedinju, sve po našoj grbači poreskih obveznika. Dečko nauči da govoriš prvo srpski jezik, kako te nije sramota da ne znaš ni reč srpskog jezika a hoćeš diplomatski pasoš, ko si ti i šta si ti da dobijaš diplomatski pasoš, idi brani vojvodu Aleksića sada u nedelju na skupu u Trebinju, to treba sine zaslužiti.

  2. Поштована редакцијо,

    Србија, док је била монархија, није имала титулу принца. Југославија, док је била монархија, није имала титулу принца.
    Из које земље долази дотични принц?

  3. U republici nema prinčeva i njihovih naslednika. Ima samo građanstva. Radi se ovde o pretendentima na presto obnovljene monarhije. Ukoliko bude obnovljena.
    Vlast je slatka, ma kakva i kolicna je.

  4. Ovo je parodija. Kaže: stavio na raspolaganje državi svoju titulu… Koja republika priznaje plemićke titule…?

  5. Ovaj mlad čovek je dostojanstven, I osvaja sve više I više mnoge ljude svojim ponašanjem, ispravnim stavovima, rezonima… i ne mogu da shvatim negativne komentare sem- da to pišu moralni bednici, nezadovoljni sami sobom – jadnici- kojima je srce puno kada mogu da pišu tako , i time daju oduška svom negativnom karakter

  6. Molim Srbe komuniste i njihove stasale potomke koji se vec pojavljuju ili spremaju da zauzumu svoju poziciju u Skupstini Srbije da dozvole da KOMUNIZAM UMRE, ako ne mozete vec da ga zamenite za drugo drustveno uredjenje mirnim putem, o cemu govore i gore prikazane poruke. Jasno mi je da vam u komunistickom mozgu ne smeta da gledate jedne te iste politacare 30 godina kako menjaju pozicije u drzavnoj upravi Srbije ali „ne nestaju“ jer su DRUG ZASLUZNI I DRUG PODOBNI. Sjajan mlad covek, pametan i patriota. Jedini s eozenio Srpkinjom i to ne makar kojom i sa detetom rodjenim u tom braku zivi u Beogradu, sto znaci d ac enjegov sin slatki biti prvi iz te kuce koji govori srpski jezik. Filip ili Princ Filip Karadjordjevic bi bio odlican Ministar inostranih poslova ili specijalni izaslanik Vlade Srbije za odnose sa zemljama EU, gde je vecina monarhistickih drzava koje odlucuju o mnogo toga, sto s enas tice. Vucic nam je iz komunisticke familije koja ej imala razne privilegije tokom ranijih rezima, a Dacic za 30 godina nije engleski naucio, a ni da se ponasa kako treba da bi nam on bio reprezentativni primerak , posebno za poziciju do koje je sada „dokruzio“..O Vulinu reci nemam- „Mladi Fidel iz Novi Sad“.. Filip je sjajan i dobro je sto zeli i da radi za Srbiju i za kucu Karadjordjevica. Zasto bi s emi odrekli svoje mnarhije i istorije, a posebno Kralja Petra I Karadjordjevica i da ne nabrajam vise. Ni Obrenovica takodje.

  7. Naturalizovani Beograd-Srbi po potrebi imaju svoju Istoriju od 45-te, pre toga nije postojalo nista! Krug dvojke i Dedinje to je njihova Srbija, i kao sto se pokazalo branice to i krvlju. Nadajmo se da ce jednoga dana ipak narod shvatiti, da je samo Kruna Svetlost i buducnost Srbije!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.