Prvi svedoci u istražnom postupku koje Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi protiv vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, vlasnika Mera investa, te Mila Đuraškovića iz Nibens grupe i još sedam osumnjičenih, saslušani su juče.



Kako je i najavljeno, saslušanja su počela u 12.30, a prvi su iskaz dali advokati kompanije Mera invest – Ivan Smiljković, Ilija Dražić i Ana Petković. Oni su kod tužioca ostali oko sat vremena, a četvrti je saslušan direktor Mera investa Živojin Petrović, koji se zadržao oko sat i po.

Đuraškovićev advokat, Zoran Ateljević, izjavio je da su pravni zastupnici firme Mera invest na saslušanju izjavili da je sve rađeno u skladu sa zakonom, što ga i ne čudi, jer se radi o uglednim advokatima. Za Danas Ateljević je preneo da je Petrović, kao zakonski zastupnik Mera investa u Beogradu, prezentovao tehničko-poslovnu dokumentaciju, koja je transparentna. Tužilac Miljko Radisavlejvić ranije je saopštio da će juče četiri pozvana svedoka biti ispitana u vezi sa osnivanjem firme Marka Miškovića – Mera investment i sa prodajom akcija Preduzeća za puteve Niš.

Istraga protiv Miškovića i ostalih otvorena je 12. decembra, od kada se i kao glavni osumnjičeni nalaze u pritvoru. Miškovići su osumnjičeni da su zajedno sa Đuraškovićem zloupotrebom položaja i kupoprodajom putarskih preduzeća sebi pribavili nezakonitu korist od ukupno 30 miliona evra. Saslušanja svedoka treba da se nastave sledeće nedelje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari