Nadmetanja u grupnoj fazi Lige šampiona privode se kraju, pa bi predstojeće 5. kolo u grupama E, F, G i H moglo dati odgovore koji su klubovi na pragu nokaut faze, a koji već mogu da pakuju kofere za preseljenje u Ligu Evrope, odnosno eliminaciju sa međunarodne scene.

Današnji meč u grupi E biće sudbonosan za Juventus, koji u Torinu dočekuje aktuelnog prvaka takmičenja Čelsi, jer bi u slučaju trijumfa „plavaca“ i očekivane pobede Šahtjora nad Nordsjelandom u Danskoj to značilo kraj takmičenja za šampiona Italije u eliti. S druge strane, klub srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića bi sa sva tri boda sprao gorak ukus nakon poraza od Vest Bromiča u prvenstvu, odnosno razrešio brigu o prizemljenju u Ligi šampiona i održao san o odbrani pehara.

Slična situacija je i u skupini F gde BATE Borisov ne sme sebi da dozvoli kiks protiv odavno otpisanog Lila ukoliko želi da održi korak sa Bajernom i Valensijom. Belorusi su francuskog predstavnika već savladali u gostima, pa bi pred domaćim navijačima to trebalo biti lakši posao, a ne treba smetnuti s uma da je u Minsku već pao veliki Bajern. S druge strane, Bavarci će u Valensiji sa istoimenim domaćinom verovatno odlučivati o prvom mestu u grupi, dok bi remi, uz trijumf BATE Borisova, dodatno zakomplikovao situaciju.

Benfika u grupi G ima jasnu računicu, pobeda nad Seltikom je ostavlja u konkurenciji za osminu finala, dok sve ostalo znači očekivano preseljenje u drugo po rangu klupsko takmičenje Starog kontinenta. Portugalci će pre svog meča već znati ishod duela između moskovskog Spartaka i Barselone, koji zbog vremenske razlike kao i duel u Minsku počinje u 18 časova, pa će imati na umu da li treba da gledaju samo napred, ili da se osvrću zbog pretnji ruskog predstavnika.

Kada je u pitanju nadmetanje u grupi H, Mančester junajted je jedini iz večerašnjeg programa siguran učesnik osmine finala, pa će Aleks Ferguson moći da „meša karte“ na gostovanju Galatasaraju. S druge strane, turski predstavnik mora da slavi kako bi izbegao komplikacije i matematičke računice u poslednjem kolu, jer večeras snage odmeravaju Kluž i Braga koji su mu direktni rivali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari