Irak će izdvojiti novčana sredstva u vrednosti od 19 milijardi dolara, što je najveća suma do sada, u cilju izvođenja kapitalnih programa širom države tokom naredne godine, uključujući i 900 miliona dolara za projekte u Bagdadu, istakao je Baram Sali, zamenik premijera zadužen za ekonomski razvoj, u obraćanju okupljenim državnim i lokalnim zvaničnicima u iračkoj prestonici.

Irak će izdvojiti novčana sredstva u vrednosti od 19 milijardi dolara, što je najveća suma do sada, u cilju izvođenja kapitalnih programa širom države tokom naredne godine, uključujući i 900 miliona dolara za projekte u Bagdadu, istakao je Baram Sali, zamenik premijera zadužen za ekonomski razvoj, u obraćanju okupljenim državnim i lokalnim zvaničnicima u iračkoj prestonici. Tom prilikom naglasio je da Irak mora stati na put terorizmu i ekstremizmu koji „onemogućavaju izgradnju države“. Sali je takođe saopštio da je vlada u Bagdadu usvojila budžet u vrednosti od 40 milijardi dolara za narednu godinu, od čega će značajna sredstva biti izdvojena za kapitalne i operativne projekte. Ipak, i dalje je neizvesno da li će taj novac biti u potpunosti utrošen.
Tbilisi – Gruzijski parlament izglasao je juče odluku da će vanredno stanje uvedeno prošle nedelje biti ukinuto danas. „Nacija nije više u opasnosti i nema potrebe za vanrednim stanjem“, izjavila je predsednik parlamenta Nina Burdzhanadze. Poslanici su sa 142 glasa za i dva protiv izglasali odluku prema kojoj će danas biti ukinuto vanredno stanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari