Prof. dr Vesna Kopitović, pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju posetila je u okviru obeležavanja međunarodnog praznika najmlađih – Dečije nedelje koja se proslavlja u čitavom svetu, novosadsko Udruženje za podršku osobama sa daunovim sindromom.

Članovi udruženja priredili su povodom svetskog praznika dece izložbu fotografija pod nazivom „Izložba lepih slika” nastalih ove godine tokom rada udruženja i trajanja radionica, na izletima i druženju.

– Izuzetno mi je drago što smo zajedno ovde, što se družimo i što imamo mogućnost da otvorimo ovako predivnu izložbu. Takođe, želim da još jednom kažem da vi imate svu našu podršku, jer je samo tokom poslednjeg perioda Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo socijalnu politiku i demografiju podržao četiri projekta udruženja, sa iznosom od 1,2 miliona dinara. Posebno sam zadovoljna zbog atmosfere kojom ovakva druženja i susreti u udruženju odišu, a izložba i kreativnost dece je zbilja jedinstvena. Znam da naše zadovoljstvo zbog mogućnosti druženja dele i sva druga deca, koja su deo procesa uspešne socijalizacije i nastojanja da i deca sa daun sindromom imaju što kvalitetnije i sadržajnije detinjstvo.

Udruženje za podršku osobama sa Daun sindromom u Novom Sadu okuplja danas oko 120 članova, članova njihovih porodica, staratelja, stručnih saradnika i osoba sa drugim invalidno-intelektualnim teškoćama, utemeljeno je 2004. godine sa ciljem da pomogne obolele i njihove najbliže. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju pruža podršku programima namenjenim poboljšavanju položaja osoba sa Daun sindromom, podršku njihovom kvalitetnije i zdravijem životu i podrške njihovim porodicama, kojima je neophodna ne samo lekarska pomoć nego i podrška kako bi deca bila uspešnije socijalizovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari