Izložba "Post k'o vid" Zorana Rajšića otvorena u Kosjeriću 1Foto: Jelena Diković

Izložba „Post k’o vid“ likovnog umetnika Zorana Rajšića, otvorena je sinoć u Kosjeriću, u AKC Poligon.

Izložba je otvorena u produkciji Reprezentativnog udruženja u kulturi BAZAART i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i trajaće do nedelje, 5. decembra.

Čine je 23 odabrana rada iz ciklusa Poruke bez reči, rađena tehnikom lavirani tuš na papiru.

Postavka je dopunjena interaktivnim segmentom u formi mejl arta, što podrazumeva da su pojedini radovi odštampani na dopisnicama koje su posetioci izložbe pozvani da pošalju nekoj osobi.

Izložba "Post k'o vid" Zorana Rajšića otvorena u Kosjeriću 2
Foto: Jelena Diković

Radovi su proistekali iz potrebe umetnika da nakon iskustva izolacije izazvane pandemijom ostvari kontakt sa dragim osobama, a izložba ima simboličku vrednost obnavljanja ometenih kontakata i komunikacije među ljudima i u zajednici.

Autor Zoran Rajšić kaže za Danas da izložba predstavlja susret i kontakt koji su narušeni pandemijom.

„Izložba je u stvari gest vraćanja u život“, ukazuje Rajšić.

Zoran Rajšić je samostalni likovni umetnik iz Beograda, član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), MAPA Balkon, BAZAART-a i Srpskog akademskog društva „Vizantija“.

Učestvovao je u više samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i regionu, među kojima se izdvajaju In memoriam srpskom selu (DNK za veštačku oplodnju), 8 autentičnih, Međunarodna grupna izložba Kolaža i asamblaža, Memorijal Jovan Marković – Kameni, Portret kroz vreme.

Autor je performansa izvođenih u Srbiji i Evropi, među kojima se izdvajaju Sedam dana, Otkrivanje, Baka je mrtva, ubili smo je ti i ja, Nlue Vesper, Only red i Lepote života.

Nakon Kosjerića, izložba „Post k`o vid“ biće postavljena u Kući Đure Jakšića u beogradskoj Skadarliji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari