Izmenjene linije novosadskog JGSP-a zbog Festivala uličnih svirača (SPISAK) 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Od četvrtka do 27. avgusta biće na snazi izmena režima saobraćaja zbog održavanja Festivala uličnih svirača.

Prema rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve, biće izmenjeno više linija javnog gradskog prevoznika, odnosno linije 3, 3A, 6, 9, 9A, 60, 61, 62, 63, 64 i 69.

Saobraćaj u Petrovaradinu biće zatvoren od 25. do 27. avgusta, u periodu od 14 časova do dva časa posle ponoći, kao i 28. avgusta do dva sata posle ponoći.

Linije 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63 i 64 će nakon prolaska Varadinskog mosta, u smeru iz Novog Sada, skretati desno prema drumsko – železničkom mostu Kejom skojevaca, a preko Reljkovićeve ulice uključivaće se u Preradovićevu ulicu, dalje nastavljujući redovnom trasom.

U suprotnom smeru, od raskrsnice sa Preradovićevom će saobraćati Reljkovićevom ulicom, zatim Kejom skojevaca, odakle će se Ulicom prote Mihaldžića penjati na Varadinski most.

U smeru sa Podbare, linija 6 će se kretati preko Keja žrtava racije, ulice Maksima Gorkog, Bulevara oslobođenja sve do Futoške ulice, odakle će nastavljati redovnom trasom, dok će u smeru sa Adica saobraćati istom putanjom, u suprotnom pravcu.

Linije 9 i 9A će sa Novog naselja od raskrsnice sa Stražilovskom skretati u Maksima Gorkog do Keja žrtava racije sve do Beogradskog keja, odakle će se penjati na Žeželjev most, i potom saobraćati Reljkovićevom ulicom odakle će nastavljati redovnom trasom. istu putanju autobusi će koristiti i u suprotnom smeru.

Autobusi na linijama 60, 61, 62, 63 i 64 će, u oba pravca, od raskrnice sa ulicom Žarka Zrenjanina saobraćati preko ulice Maksima Gorkog, Keja žrtava racije, Beogradskog keja, Žeželjevog mosta saobraćati do Reljkovićeve ulice, odakle će se uključivati u redovne trase.

Linija 69 će sa Reljkovićeve skretati u Preradovićevu, iz koje će potom skretati u ulicu Dunavske divizije, odakle će nastavljati redovnom trasom.

Linije 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63 i 64 koristiće privremena stajališta u Reljkovićevoj ulici naspram brojeva 39 i 42a, i u Preradovićevoj naspram broja 47.

Linija 69 će pored privremenih stajališta u Reljkovićevoj 39 i 42a, koristiti i dva privremena stajališta Dunavske divizije/Preradovićeva, u oba smera.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebmom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari