Srpske teniserke obeležile su dosadašnji tok turnira u Montereju. Dok veći deo navijača u istoimenom meksičkom gradu privlači lepota Ane Ivanović, sve veću pažnju dobija i Jovana Jakšić, koja je plasmanom u četvrtfinale ostvarila najveći uspeh u dosadašnjem delu karijere na WTA turnirima.

Jakšićevoj definitivno prija takmičenje u Montereju, s obzirom na to da je prošle godine prolaskom u drugo kolo istog turnira postigla najbolji rezultat do ove sezone. Mlada Beograđanka igrala je u noći između petka i subote svoj četvrtfinalni meč protiv Amerikanke Julije Boserup, koja je na startu takmičenja eliminisala četvrtu nositeljku Kirsten Flipkens. Ana Ivanović preslišala je Kanađanku Aleksandru Voznijak sa 2:0 (6:4, 6:2) i u borbi za polufinale, takođe u noći između petka i subote sastala se sa Magdalenom Ribarikovom iz Slovačke.

Utisak je da obe naše igračice uživaju u Montereju. Posebnu pažnju zaslužila je Jakšićeva. Reč je o igračici rođenoj 1993. godine, koja je upravo u martu ove godine plasmanom na 133. mesto WTA liste postigla najbolji rang u karijeri. U juniorskim danima uspela je da dođe do druge runde na Vimbldonu i Rolan Garosu. Što se tiče seniorske karijere, trenutno u Montereju obara sve lestvice ličnih dostignuća. Fizički je jaka, a krase je i sasvim korektni udarci sa osnovne linije. Kao i većini teniserki nedostaje joj kontinuitet tokom meča i na turnirima i ukoliko bude uspela da standardizuje formu brzo će ući među 100 najboljih teniserki na svetu.

Jankovićeva igrala sinoć

Jelena Janković odigrala je sinoć četvrtfinalni meč na turniru u američkom Čarlstonu. Njena rivalka bila je Eženi Bušar, Kanađanka koja je trenutno 20. na WTA listi. Svaka je u međusobnom odmeravanju znanja do sinoćnog duela ostvarila po pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari