Janko Tipsarević pokušaće danas da nadmaši svoj učinak u poslednjih nekoliko turnira i plasira se u 3. kolo US opena. Na tom putu prepreka će mu biti Izraelac Dudi Sela, trenutno 77. igrač sveta, ali koji iskustvom može da bude i te kako nezgodan rival, pogotovo zbog loše forme našeg asa.

Gledano međusobni skor Janko ima perfektan učinak od tri trijumfa, poslednji ostvaren na ovogodišnjem Mastersu u Majamiju. Tipsareviću u prilog ide podatak da je Izraelac ove sezone uglavnom igrao samo čelendžere, ali je za opomenu i to da ih je poslednjih nekoliko nedelja osvajao ili igrao u finalu.

U drugom kolu poslednjeg grend slema sezone je i Novak Đoković nakon sigurne pobede nad Litvancem Ričardasom Berankisom od 3:0 (6:1, 6:2, 6:2). Njegov naredni rival biće Nemac Bendžamin Beker, a interesantno je da su se u prošlosti sastajali samo jednom kada je Novak bio bolji. Prvi reket sveta zato, ali i zbog povraćenog samopouzdanja, ističe da je spreman za predstojeća iskušenja.

– Prezadovoljan sam svojom koncentracijom, posebno jer nisam odigrao dobro u Montrealu i Sinsinatiju. Bio sam sto odsto posvećen pripremi za US open i to se sada isplaćuje. Bio je ovo dobar meč, sada moram da nastavim sa radom i hitam ka zacrtanom cilju – naglasio je Đoković.

Kada su u pitanju dame, u drugom kolu, uz Jelenu Janković su Ana Ivanović i Bojana Jovanovski, dok je Vesna Dolonc poražena posle velike borbe od Kanađanke Aleksandre Voznijak (7:5, 7:6). Ivanovićeva je bila bolja od Gruzijke Ane Tatišvili sa sigurnih 2:0 (6:2, 6:0) i u narednom kolu će igrati sa Rumunkom Aleksandrom Dulgeru, trenutno 215. na WTA, sa kojom se do sada nije sastajala. Bojana je s druge strane eliminisala Nemicu srpskog porekla Andreu Petković sa 2:0 (6:2, 6:4) i izborila meč sa sedmom kosturašicom Petrom Kvitovom iz Češke. Interesantno je da ni one nisu ukrstile rekete uprkos bogatom stažu i nastupima u Fed kupu.

Fibak privremeno uz Novaka

Poljak Vojtek Fibak, bivši top 10 igrač, gost je tima Novaka Đokovića u Njujorku, ali sa njim nije dogovorena nikakva saradnja, ističu iz tabora najboljeg tenisera sveta. „Sa Poljakom, koji je svojevremeno bio menadžer Ivana Lendla, nije potpisan nikakav ugovor. Fibak je u Njujorku privremeno, i to samo kao konsultant, odnosno povremeno će davati Novaku savete. Ukoliko bude došlo do zvanične saradnje posle US opena javnost će biti obaveštena – demantovali su iz Novakovog štaba medijske natpise da je Fibak nasledio Marijana Vajdu.

Jelena igrala sinoć

Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković sastala se noćas sa Ruskinjom Alisom Klejbanovom u 2. kolu US opena. Gledano WTA listu, 12. teniserka bila je apsolutni favorit protiv trenutno 363. na svetu, ali je Klejbanova bila velika pretnja s obzirom da je pre pauze zbog borbe sa rakom bila i 20. na planeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari