Mesina posle još jedne skromne sezone milanske Olimpije u Evroligi: Nije lako integrisati superzvezdu Mirotića u tim, nedostajao Beron 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Italijan Etore Mesina (64), jedan od najboljih evropskih košarkaških trenera svog doba, preuzeo je Olimpiju iz Milana pre pet godina.

S njom je 2021. došao na fajnal for Evrolige, a 2022. ju je uveo u plej-of.

U sledeće dve sezone, međutim, dometi su u vodećem takmičenju evropske klupske košarke bili skromniji.

Naročito se razočaravajućom smatra ova godina (12. mesto među 18 timova), budući da su se očekivanja razgorela dolaskom krilnog centra najvišeg formata Nikole Mirotića posle njegovog razlaza s Barselonom i sage s Partizanom.

„Integrisati u tim superzvezdu kao što je Mirotić nije bilo lako. Moralo je da prođe neko vreme da bi stvari počele da ležu na pravo mesto. Povreda, zbog koje je odustvovao u skoro trećini utakmica u Evroligi, sputala ga je da se uklopi i brže. Nadam se da smo to prevazišli i da će nam biti od presudne koristi u završnici italijanskog prvenstva“, rekao je Mesina.

Italijanski trener ne beži od toga da su napravljene i greške u izboru igrača.

„U nekim sezonama sve radite kako treba, u nekim grešite. A tržište je takvo da je, osim malom broju klubova, teško zadržati igrače na duže. Naše greške su bile plejmejkeri i bekovi. Nedostajao nam je i onaj Bili Beron iz prošle sezone“.

Američki košgeter, bivša uzdanica Crvene zvezde (2018-20), muku je mučio s povredama, posebno s desnim laktom (odigrao samo tri meča u Evroligi), pa je u martu odlučio da završi sezonu i da sa u SAD podvrgne operaciji.

Olimpija nije među šuterima imala sreću ni s kanadskim Grkom Nazom Mitru-Longom, koji je posle jedne sezone prošlog leta otišao u Žalgiris, ni sa Kanađaninom slovenačkog porekla Kevinom Pangosom, koji je usred ove sezone prešao u Valensiju, a pogotovo ne sa Portorikancem Šabazom Nejpirom, razočaranjem i u Zvezdi.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari