Jedinstveni matični broj za svakog učenika i studenta

Ostavite komentar


  1. zar Jedinstveni Maticni Broj nije dovoljan , doke ovaa fasisticka ideologja koju propagiraju poslanici osudjni za ratne zlocine i necovecno postupanje. Ostalo je da samo ove fasisticke strukture uvedu da PRISIVAMO Davidovu zvezdu kao i vreme okupacije Gestapoa i SS trupa # Deodeljuju brojeve Omladini kao u Koncetracionim Logorima ., za ovo nepostoji nikakva osnova ,ako ako ima potrebe da u kompjuteru vode evidenciju imaju Jedinstveni Maticni Broj . # ovo ce se nastaviti sve dok se osudjenim za ratne zlocine ne zabrani politicko delovanje ., samo u Srbiji moze da osdjen za ratne zlcine i necovecno postupanje vodi partiju i plus da je poslanik u Skustini .

    1. У праву ссте за орвелизацију друштва али наводни „злочинци“ са тим немају везе. То нам уводе трилатералци и Вучић.
      ПС
      Шешељ је осуђен за говор мржње и етничко чишћење а не „ратне злочине“.

      1. Na koji način i da li je uopšte moguće zaštititi svoju decu od takvog numerisanja? Da li je to u skladu sa zakonom i po kom osnovu jeste ili nije?

    2. Хоће бити тетовирани број на зглобу подлактице?

  2. Zaista mi nisu jasne ove ideje o uvođenju dodatnih identifikacionih brojeva i kartica. Zar jedan jedini: Jedinstveni Matični Broj Građanina nije dovoljan da se jedinstveno identifikuje osoba? Kao neko ko radi u IT struci i bavi se razvojem enterprise softvera za velike evropske kompanije pitam se na koji način će uvođenje dodatnih identifikatora „povećati efikasnost prosvetnog sistema“? Eno u Republici Srpskoj idu još dalje u glupostima i planiraju da uvedu identifikacionu karticu za radnike. Kako bi, navodno, inspektori mogli lakše da vrše provjere. Kao da im za to lična karta nije dovoljna. Idiotluk.

    1. Budalaštine! Nedavno sam negde čuo da se planira izrada jedinstvenog registra građana. Ne zove se baš tako, ali u osnovi to je suština. Ako se ne varam danas država ima sedam različitih registara građana i njihove brojeve, JMBG, LIB u zdravstvu i ne znam šta još sve ne. I kad pomisliš da se neko konačno setio da uvede reda pojavi se neko drugi „genijalac“. Ni JMBG nije srećno definisan. Lični brojevi građana ne bi smeli da sadrže bilo kakve podatke u svojoj strukturi koji bi mogli da identifikuju građana, pol, rasu, dob i sl. Naš JMBG sadrži datum rođenja, pol i mesto upisa u knjigu rođenih.

  3. Besposlen pop i jarice krsti. Iz celog izlaganja Mariceve se vidi samo uvodenje dodatnog broja a uopste ne kaze na koji nacin ce to poboljsati prosvetu i obrazovanje? Zar Ministarstvo ne zna po izvestajima skola i univerziteta koliko ima ucenika i studenata. Ako sada ne zna nece ni tada znati a samo trose resurse i kupuju vreme. Osim toga studenti su vec punoletni i imaju svoj maticni broj koji je stvorila uspesna generacija ETF-a jos 70.tih godina. U koji vek se mi to vracamo! Gluposti! U aprilu su izbori!

  4. Srbi su najveći komplikatori na svetu. Pa postoji matični br. Lepo kada se dete rodi dobije karticu ( kao lična karta samo bez slike) sa matičnim brojem i to je onda i zdravstvena knjižica i taj JOB i socijalno osiguranje i jednog dana lična karta i vozacka dozvola kao i poreski broj. Ovako nepotrebno štancujemo jobove, pibove, pinove, zdravstvene knjižice , djackr knjižice i slično .

  5. Radim u prosveti već podugo. Ovo je treći “informacioni sistem“ u poslednjih petnaestak godina: EIS, Dositej i sada ovo. Da se ne lažemo, sve ovo su preskupi sistemi i sjajna mogućnost da se neko debelo “ugradi“ prilikom njihovog uvođenja. A svrha ? Ko te pita za to. Zaista, zar JMBG nije dovoljan ?!? Još jedna perfidna smicalica ministarstva. Strašno !!!

    1. Treba im novih tendera i „ugradnji“ u njih. Iako su se Vučić&hajduci zalepili za vlast kao žvake, trebaju im nove „žvake“.

  6. Ma kakav broj, čipujete sve ljude, i đake i studente, i (ne)zaposlene, i penzionere! Istetovirajte im brojeve na rukama uz vučićevu sliku, tako da možete da pratite sve. To je demokratski, to su ljudske slobode!
    E jadna li si Srbijo pod vučićem. Da te nema, ne bi te ovakvu ni trebalo stvarati.
    A ti glupi narode, marš u red za brojeve, pa na čipovanje, za bolje i nisi!

  7. Hitler bi bio ponosan na ovu vlast,maticni broj nacisticka ideologija na delu.Sledi tetoviranje tog broja a i cipovanje necemo izbeci da srpska NACISTICKA sekta u svakom trenutku zna ko je kakav i gde je.

  8. Пре оваквог „унапређења“ образовања треба видети где деца уче.Уређење школа свело се на шминкање фасада и по којег клозета.Клупе,табле,столице птибор са којим деца раде на табли остао је ости од отварања школа.Не може козметичко дотеривање да остави децу овде.

  9. Lakse je uvoditi identifikacione brojeve, nego pisati udzbenike. Deca nikad nisu bila nepismenija, a ministarstvo se bavi budalastinama. Umesto da bude samo jedan broj JMBG, uvodi se jos jedan broj…… Zasto? Da bi se uposlile firme od brace koje rade kartice.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.