Još 227 novoobolelih, jedan preminuli, osmoro na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 227 novoobolelih od korona virusa i jedan preminuli.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 718.817 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovana su 7.084 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 305 pacijenata, od kojih je osmoro na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirane su 9.072 osobe, a ukupno od marta 4.563.171.

Gotovo sve mere protiv korona virusa od danas su ukinute u Engleskoj, gde je proglašen dan slobode, uprkos povećanom broj zaraženih u Velikoj Britaniji poslednjih nedelja.

Lekovi za snižavanje holesterola mogu povećati šansu za preživljavanje infekcije izazvane kovidom 19, a smanjuju i rizik od razvoja težeg oblika bolesti, pokazuju nova istraživanja, piše Jutarnji list.

Britanski premijer Boris Džonson je promenio odluku i ipak će provesti deset dana u izolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom korona virusom.

Centar za suzbijanje digitalne mržnje otkriva da je „desetak dezinformacija“ o korona virusu stiglo do čak 59 miliona ljudi na više različitih društvenih mreža. Velika većina teorija zavera, dezinformacija i antivakserskih programa o Covid-19 poteklo je od samo 12 osoba, utvrđeno je u izveštaju Centra za suzbijanje digitalne mržnje (CCDH) koji je ove nedelje citirala Bela kuća.

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler izneo je stav da bi vakcina trebalo da se plaća i da bi se tada svi utrkivali da je dobiju besplatno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari