Još 6.424 novoobolela, 38 preminulih, 181 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 6.424 novoobolela od korona virusa i 38 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 872.110‬‬ osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 7.808 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalaze 4.642 pacijenta, od kojih je 181 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirane su 20.584 osobe, a ukupno od marta 5.428.465.

Srbija ima najveći procenat pozitivnih slučajeva korona virusa u odnosu na broj testiranih u Evropi, pokazuju podaci sa sajta Our world in data.

Srbija je u poslednjih sedam dana prva u Evropi i druga zemlja na svetu po prosečnom dnevnom broju novozaraženih od korona virusa na milion stanovnika, pokazuju podaci sajta ourworldindata.org.

Kliničko bolnički centar „Zvezdara“ ponovo je ušao u kovid sistem i trenutno se na lečenju u toj bolnici nalaze 64 pacijenta od kojih najmlađi ima 20 godina.

Nova studija koju su objavili američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) otkrila je da je otprilike jedna od tri osobe koje su imale kovid-19 prijavila da trpe simptome i dva meseca kasnije.

Do današnjeg dana manje od 20 zemalja u svetu, među kojima su i neke ostrvske zemlje koje su pod protektoratom velikih država, uspelo je da vakciniše protiv korona virusa više od 70 odsto svog stanovništa, pokazuju podaci portala ourworldindata.org.

Ministarstvo zdravlja Izraela je danas saopštilo da je broj teško obolelih od kovida-19 dostigao 726, najviše od početka septembra, a da je broj pacijenata na respiratoru 195.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari