Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 1

Karikature Predraga Koraksića Koraksa svakodnevno u dnevnom listu Danas oslikavaju političku i društvenu realnost u Srbiji. Portal Danasa izabrao je karikature iz prethodne godine, koje su na neki način obeležile događaje iz 12 prethodnih meseci.

JANUAR

Malo manje od godinu dana od pojave epidemije korona virusa u Srbiji počela je vakcinacija, a građani Srbije na raspolaganju su imali tri vakcine u izboru.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 2

FEBRUAR

Vakcinacija se nastavlja, veliki skupovi zbog kovida nisu preporučljivi, ali vlast na Dan državnosti 14. februara otkriva spomenik Stefanu Nemanji ispred nekadašnje zgrade Glavne železničke stanice u Beogradu.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 3

MART

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prošle godine nastavio je da se verbalno obračunava sa novinarima koji profesionalno rade svoj posao.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 4

APRIL

Profesionalno i kritičko novinarstvo ne voli ni premijerka Srbije Ana Brnabić, a list Danas postao joj je omiljeni za obračunavanje u javnosti.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 5

MAJ

Zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić takođe nastavlja sa svojim „uređenjem“ prestonice.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 6

JUN

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, uprkos silnim aferama u kojima se pominje njegova umešanost, i dalje je istaknuti član Vlade Srbije i vladajuće SNS.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 7

JUL

Premijerka Srbije Ana Brnabić prošle godine je dodatno zaoštrilo retorika u javnosti protiv svega što aktuelnu vlast prikazuje drugačije od onoga kako oni žele.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 8

AVGUST

Društvena mreža Tviter prepoznala je naloge medija koji rade na propagandi aktuelnog režima i označila ih javno kao „provladine“.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 9

SEPTEMBAR

U Srbij ise zahuktava novi talas, koji će se ispostaviti kao najduži i sa najviše obolelih u preminulih od posledica korone.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 10

OKTOBAR

I dok traje najjači talas korone u Srbiji, istovremeno dok je u svetu blago zatišje, vlasti u Srbiji i Krizni štab ne preduzimaju ništa.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 11

NOVEMBAR

Mural haškom osuđeniku Ratku Mladiću u centru Beograda ne smeta vladajućim garniturama, a policija hapsi aktiviste u borbi za ljudska prava.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 12

DECEMBAR

Prvi sneg u Srbiji je uzrokovao opšti haos u saobraćaju i više hiljade domaćinstava ostalo je bez struje. Odgovornost prebačena na niži nivo.

Kako je Koraks video 2021. godinu? (FOTO) 13

Kalendar sa 13 novih karikatura je u prodaji a svim prodajnim mestima štampe, a može se naručiti i putem naše redakcije na [email protected] ili preko web shopa na sajtu lista Danas. Još nije kasno da obezbedite svoj primerak ili kupiti nekome za poklon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari