Kladovo: Počela obuka druge grupe popisivača 1Foto: Opština Kladovo

Prva grupa kandidata za popisivače u opštini Kladovo je polaganjem završnog testa okončala obuku koju je započela druga grupa kandidata za popisivače.Konačnu listu popisivača Republički zavod za statistiku objaviće 20. septembra.

Za 36 kandidata za popisivače, koliko ih je u drugoj grupi, započela je obuka za predstojeći popis stanovništva, domaćinstava i stanova.

Kao i prethodna grupa koja je obuku okončala završnim testom, 36 kandidata za popisivače na teritoriji opštine Kladovo, tokom petodnevnog rada upoznaće se sa popisnom metodologijom i radom u aplikaciji za prikupljane podataka na terenu i polagati završni test.

Na obuku je inače pozvano 70 kandidata za popisivače.

Predstojeći popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počinje 1. i traje do 31. oktobra i na ovim poslovima će u opštini Kladovo biti angažovano osam instruktora i 55 popisivača.

Na kraju petodnevne obuke kandidati će stečeno znanje proveravati polaganjem završnog testa. Popis u Srbiji je od 1. do 31 oktobra, kompleksan posao u opštini Kladovo odradiće 8 instruktora i 55 popisivača. Konačnu listu kandidata za popisivače Republički zavod za statistiku objaviće 20.septembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari