Kokanović pozvao na brutalno nasilje, Beljanski kaže: „Pesma se odnosi i na mene“ 1foto Medija centar

Advokat Čedomir Kokanović objavio je na svom X profilu pesmu u kojoj, osim neprimerenih reči koje koristi, poziva i na teško nasilje nad svojim kolegama. Predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski, kaže za N1 da se Kokanovićeva „pesma“ odnosi i na njega i da to nije prvi put da preti nasiljem.

On je na svom profilu između ostalog pozvao na najteže fizičko nasilje, paljenje automobila, prozvao je i „advokaturu“, i napisao niz brutalnih uvreda i psovki, prenosi N1.

Na sve to Kokanović je, kako je predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski rekao za N1, uz pesmu objavio i fotografiju automobila koji mu je zapaljen pre samo tri dana.

Beljanski je izjavio i da je pre nego što mu je zapaljen automobil dobija pretnje od advokata protiv kojih se u Advokastkoj komori vode disciplinski postupci.

„Jedan od advokata koji je pretnje upućivao je advokat Kokanović. Pre 10 meseci, na primer, objavio je fotomontažu na kojoj je fotografija mog automobila u plamenu. Sve pretnje, proganjanje, ometanje pravde i dr. koje traju već godinama unazad, prijavljivao sam u više navrata, ali nije bilo reakcije tužilaštva ni policije. Disciplinskom tužiocu AKV je bačena bomba na kuću, a disciplinskom sudiji je zapaljen automobil. Ni jedan slučaj nije rešen i učinioci nisu otkriveni. Verujem da su u pitanju krivčna dela povezana sa paljenjem mog automobila“, rekao je Beljanski.

Predsednik Advokatske komore Vojvodine kaže i da je upoznat sa sadržajem koji je advokat Kokanović objavio na svom profilu na društvenoj mreži X.

„Postavio je objavu u kojoj za rukovodioce advokatskih komora, a to se očigledno odnosi i na mene, kaže da nas treba tući ispred suda, vezati gole u lance, da smo ustaška go..a, da nam treba sekirom odseću uši itd, a pošto je sve pisao u stihu, završava sa ‘neka izdajnička krvca svuda teče, srećno svima Badnje veče’. Ove pretnje kolege i ja shvatamo veoma ozbiljno. Stoga pitam nadležne organe da li je potrebno da neko od nas zaista i fizički strada da bi se efektivno prisupilo toliko alarmantnom problemu“, navodi Beljanski.

On ističe i da je nereagovanje na zlo i na krivična dela rađa još veće zlo jer ohrabruje i faktičke i potencijalne izvršioce i postavlja pitanje:

„Šta je tužilaštvu i policiji još potrebno da se dogodi da bi advokati kao učesnici u pravosuđu i rukovodioci komora koje vrše javna ovlašćenja bili zaštićeni i slobodno se bavili svojim poslom“?

Podsećamo, predsednik AKV Beljanski, je u prošli četvrtak, a pošto mu je zapaljen automobil, prijavio Čedomira Kokanovića policiji, uz tvrdnju da mu on preti ubistvom, a što je Kokanović negirao.

Takođe, zbog izbegavanja da se pojavi na suđenju, a u postupcima koji se vode protiv njega, Kokanović je u januaru prošle godine bio uhapšen i određen mu je bio pritvor zbog „skrivanja i izbegavanja dolaska na krivična suđenja u svojstvu okrivljenog“, podseća za N1 Beljanski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari