Koliko su poskupele usluge parkiranja i “pauk” službe u Novom Pazaru 1Foto: N. Kočović

Parkiranje u svim zonama Novog Pazara, kao i na zatvorenim parkiralištima, poskupeće po 10 dinara, dok će biti i veće cene odnošenja automobila “paukom”, ukoliko lokalni parlament na sledećoj sednici usvoji zahtev “Parking servisa”.

Cena parking sata na zatvorenim parkiralištima ubuduće će, umesto 50, koštati 60 dinara, u prvoj zoni 50 (sada 40), a drugoj 40, umesto sadašnjih 30 dinara.

Dolazak “pauka” na lice mesta, bez odnošenja automobila, biće skuplje za 600 dinara (1.800 umesto 1.200 dinara), dok će spuštanje već podignutog vozila sa platforme vlasnika koštati 2.400 dinara.

Poskupeće i cene uklanjanja i odvoženja nepropisno parkiranih vozila svih težina i to za 600 do 1.000 dinara.

Cena dnevnih, mesečnih i višemesčnih parking karata neće biti menjane.

Javno komunalno preduzeće “Parking servis” nove, veće cene, obrazložilo je time da su njihovu poslednju korekciju radili 2019. godine, a da su u međuvremenu troškovi, pre svih za gorivo i ostali potrošni materijal, višestruko uvećani.

Iako je Odeljenje za privredu, u mišljenju na novi cenovnik tog javnog preduzeća, navelo da će povećanje cena u tom procentu biti “teret na kućni budžet korisnika”, on će se naći pred odbornicima lokalnog parlamenta koji će o njemu raspravljati na sednici zakazanoj za 14. jun.

Osim toga, članovi Skupštine Novog Pazara razmatraće i ostavku vršioca dužnosti “Parking servisa” Emira Spice koju je podneo iz nepoznatih razloga.

Na njegovo mesto predložen je aktuelni izvšrni direktor tog javnog preduzeća Nermin Ljajić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari