Kragujevac: Novo igralište u Rudničkoj ulici 1Foto: Grad Kragujevac

Najmlađi Kragujevčani dobili su u Rudničkoj ulici, u naselju 21. oktobar, novo igralište.

Ljuljaške, tobogane, ljuljalice i druge sprave, kao i parkovski mobilijar i tartan podlogu izradilo je, prema Pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta, kragujevačko preduzeća Šumadija.

Budući da u ovom delu naselja nije postojalo igralište za najmlađe, radnici ovog preduzeća su uradili i pripremne, građevinske radove za njegovo postavljanje.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović je na otvaranju igrališta istakao, da ono upotpunjuje infrastrukturu naselja i pruža mogućnost najmlađima da se igraju ispred svojih zgrada.

– Znamo da se kroz sport, igre i rekreaciju deca uče toleranciji. Važno je da im damo razlog da izađu iz svojih kuća i stanova, da ostave tablete i telefone i okrenu se prirodi i slobodnom vremunu koje će provoditi napolju, istakao je Stevović.

On je rekao da su realizovani gotovo svi projekti koji su u oblasti sporta predviđeni za ovu godinu.

– Uradili smo sedam otvorenih terena za male sportove, četiri fiskulturne sale, četiri teretane na otvorenom. Ostalo nam je da uradimo još tri igrališta, jedno u ovom naselju, u MZ Lepenica i u selu Dobrača. Trudićemo se da iskoristimo povoljne vremenske uslove i da sve radove privedemo kraju, istakao je Stevović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari