Kragujevac: Petoro kandidata u trci za novog ombudsmana 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Istekao je rok od sedam dana od poslednjeg datuma za prijavljivanje na konkurs za lokalnog ombudsmana. Administrativni odbor SG Kragujevac objavio je listu od pet kandidata koji ispunjavaju formalne uslove.

Na konkurs za lokalnog ombudsmana, odnosna zamenika lokalnog ombudsmana prijavila se Jelena Milivojević, diplomirana pravnica. U dosadašnjem radnom iskustvu beleži da je radila kao savetnik za pravne poslove gradonačelnika, licencirani je medijator i sertifikovani službenik za javne nabavke, Bila je članica Nadzornog odbora Kliničkog centra Kragujevac, a trenutno je članica Saveta PMF – a u Kragujevcu.

Za lokalnog ombudsmana konkurisala je i Jelena Macura, takođe pravnica sa položenim pravosudnim ispitom. U radnoj biografiji između ostalog beleži i da je radila kao pravna savetnica u Savetovalištu za žrtve porodičnog nasilja HNVO “Oaza sigurnosti”. Nakon ovog angažmana postaje sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu. Trenutno je zaposlena u PIO Fondu.

Jedna od kandidata je i Snežana Kalajanović, free lance projekt menadžerka. Radila je kao pravna zastupnica brojnih preduzeća, ali i kao pravni konsultant za Agenciju za privatizaciju i restituciju na više projekata. Takođe, bila je i sekretar Privrednog suda u Kragujevcu, kao i pravni konsultant iz domena investicionih ulaganja i trgovine hartijama od vrednosti u AD “Šumadija broker”.

Za mesto ombudsmana konkurisao je i Ivan Kovačević, po zanimanju pravnik, trenutno zaposlen kao zamenik lokalnog ombudsmana na poslovima postupanja po pritužbama građana. Kovačević od 2014. godine član Udruženja ombudsmana Srbije. Takođe u radnoj biografiji itiče da je radio sa Misijom OEBS u Srbiji u okviru projekta “Jačanje mreže lokalnih ombudsmana u Srbiji”.

Sva četiri kandidata su se prijavili za mesto ombudsmana i mesto zamenika lokalnog ombudsmana i njihove biografije su objavljene na sajtu Grada Kragujevca.

Među kandidatima za lokalnog ombudsmana je i Jelena Mladenović, do čije biografije nismo došli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari