Kragujevac: Podzemna garaža na dva nivoa kod Robne kuće 1Foto: Z.S.M.

Odbornici Skupštine Kragujevca, na jučerašnjoj sednici dali su saglasnost na projekat javno-privatnog partnerstva za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javne garaže na teritoriji grada Kragujevca.

Detaljnom analizom nekoliko lokacija, i sa urbanističkog i sa saobraćajnog aspekta kragujevačka lokalna vlast je došli do zaključka da je za sada spremna i najbolja lokacija koja je nalazi na potezu između zgrade Skupštine grada i Robne kuće.

Planirana je podzemna garaža na dva nivoa sa oko 320 parking mesta. Rok koncesije je na 35 godina, sa koncesionom naknadom koja ne može biti niža od pet posto odlučeno je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada.

– Ono što želim da istaknem zbog javnosti je da je objekat koji se dobija po modelu javno-privatnog partnerstva, imovina grada Kragujevca. Ovo je samo jedan deo jedne šire priče, a to je rekonstrukcija centralne gradske zone koja se već sada odvija rekonstrukcijom fasada u najužem gradskom jezgru, najavljenom rekonstrukcijom Trga Radomira Putnika – istakao je Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za komunalne delatnosti, po kome je izgradnja ove garaže, zapravo i rekonstrukcija Trga slobode.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari