Kragujevac: U nadmetanju za vitešku titulu takmiče se 32 plivača i jedna plivačica 1Foto: Arhiva Grada Kragujevca

Zbog niskih temperatura i epidemijske situacije ove godine za titulu „Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2022“ u Kragujevcu takmičiće se 33 plivača od 90 prijavljenih.

Takmičenje u plivanju za Krst časni biće održano 19. Put na Bogojavljenje 19. Januara u organizaciji Eparhije šumadijske i lokalna uprave, a uz podršku kragujevačke Gradske turističke organizacije i SPD “Radnički”.

Zbog velikog interesovanja za ovu manifestaciju, a prijavilo se 90 takmičara, 13. Januara ove godine organizovano je izvlačenje imena onih koji će dobiti priliku da se nadmeću na Šumaričkom jezeru.

Među 33 kandidata našla se i jedna devojka, koja će pokujšati da prva dopliva do krsta u jezeru. Takođe, izvučeno je i osam rezervnih takmičara.

Nadmetanje u plivanju biće održano 19. januara na Bogojavljenje. Pre takmičenja biće održana liturgija u harmu Svete Petke u Kragujevcu.

Pobedniku ovogodišnjeg 19. po redu takmičenja u plivanju za Krst časni biće uručena viteška titula “Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije“. Za ostaleučesnike pripremljeni su prigodni pokloni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari