Prošle nedelja Srpska napredna stranka održala je konferenciju za novinare. Glavna tema je bila nepoštovanje odluke Ustavnog suda o vraćanju odborničkih mandata odbornicima SNS-a od strane gradske Skupštine, koja se povodom toga proglasila nenadležnom.Veroljub Arsić, poverenik SNS-a za Braničevski okrug i narodni poslanik rekao je da odbornici kojima nisu vraćeni mandati trpe štetu. On je istakao da će neko to morati da plati i da će zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda podneti krivične prijave protiv odgovornih lica iz gradske Skupštine.

– U svakom slučaju, obećanje koje sam dao na sednici Skupštine grada, ispuniću, a to obećanje je sledeće:“Svi oni koji su odgovorni za jedan propust zbog koga će grad da pretrpi određenu štetu, moraće da plate, i to iz svog džepa, a ne iz gradskog budžeta“- naglasio je Arsić.

Arsić se osvrnuo i na probleme finansiranja sportskih klubova, pogotovu na amadman SRS-a kojim su tražili rebalansom budžeta dodatnih 25 miliona dinara za sport, pretežno za FK“Mladi Radnik“ I RK „Požarevac“.

– SNS nije protiv finansiranja sporta, ali, čini mi se, da se to u našem gradu ne radi kako treba. Grad izdvaja ogromna sredstva za sport. Ove godine izdvojeno je 50 miliona dinara. Postavljam pitanje gde se taj novac troši? Koliko smo od toga novca izgradili sportskih objekata? Posao lokalne samouprave je da utiče na razvoj amaterskog sporta, što znači da amaterskim klubovima treba obezbediti sredstva i uslove za rad, a to su: plaćanje troškova komunalnih usluga, struje, vode, nabavke sportske opreme, putovanja, a ne plaćanje profesionalnih sportista. To nije u nadležnost ni Skupštine grada, ni Republike Srbije- rekao je, pored ostalog, Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari