KK Partizan najavio krivične prijave protiv falsifikatora i preprodavaca ulaznica 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaški klub Partizan najavio je danas da će podneti krivične prijave protiv osoba koje su omogućile pojedincima ulazak u halu bez ulaznica, protiv onih koji su preprodavali, ali i falsifikovali ulaznice za utakmicu protiv Real Madrida.

Partizan je sinoć u prepunoj Beogradskoj areni izgubio od aktuelnog šampiona Real Madrida 76:88, u 31. kolu Evrolige.

Partizan je u saopštenju na klupskom sajtu naveo da je sa utakmice poslata divna slika o uzajamnoj ljubavi navijača i tima, ali da mora da skrene pažnju na nezakonite radnje koje su, kako je navedeno, velika prepreka u poslovanju i čine veliku materijalnu i reputacionu štetu klubu.

„Na osnovu prikupljenih dokaza, klub će podneti krivične prijave protiv osoba koje su omogućile pojedincima ulazak u halu bez ulaznica, zatim osoba koje se bave proizvodnjom i prodajom falsifikovanih karata, osoba koje se bave nezakonitom preprodajom karata, kao i osoba koje se bave nezakonitom proizvodnjom i stavljanjem u promet robe sa logom i obeležjima Partizana“, navodi se u saopštenju.

Za utakmice Partizana u Evroligi u poslednje dve sezone vlada veliko interesovanje, pa su u većini slučajeva ulaznice rasprodate.

„Iako je prema pravilima kluba strogo zabranjeno uvođenje gledalaca bez ulaznica, postoje dokazi da je ovo prekršeno od strane pojedinaca koji su zaposleni u Partizanu, Areni, kao i pripadnika privatnih i javnih organa zaduženih za bezbednost. Ovo, kao i druga navedena dela za koja postoje dokazi, su kažnjiva prema slovu zakona, a iznad svega predstavljaju nepoštovanje brojnih navijača koji pošteno plaćaju ulaznice“, piše u saopštenju.

Partizan je naveo da igre i rezultati, kao i atmosfera u dvorani u kojoj igra ekipa, služe mnogima na ponos, ali da postoje osobe koje iz toga nastoje da pribave nezakonitu korist i klub je odlučan da spreči takve postupke.

U cilju zaštite kluba i svih onih koji kupovinom karata podržavaju Partizan, striktno se sprovodi akcija „Da se svaka karta plati“, dodaje se u saopštenju.

„Samo ove godine, Partizan je na osnovu prihoda od ulaznica državi platio oko 1,5 miliona evra poreza i ponosan je na činjenicu da ostvareni prihod predstavlja značajan izvor finansiranja kluba. Pravilom da svaka karta ima svoju cenu i mora da se plati, na prvom mestu pokazujemo poštovanje prema akterima na terenu, a na kraju i prema sebi. Partizan neće dozvoliti da se taj uspostavljeni sistem uruši“, navodi se u saopštenju Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari