Jedna od najslavnijih sportistkinja našeg vremena, Amerikanka Merion Džons održala je juče košarkašku radionicu u Osnovnoj školi „Duško Radović“ u Nišu na kojoj je pored ostalog govorila o „životnim lekcijama i prevazilaženju posledica načinjenih grešaka“.

Džons je prva žena koja je osvojila pet medalja na Olimpijskim igrama (2000) i duže od decenije bila je poznata kao „najbrža žena žena na planeti“, ali je kasnije ostala bez medalja zbog korišćenja dopinga i osuđena je šest meseci zatvora zbog lažnog iskaza pred federalnim istražiteljima.

– Tada je dobrovoljno vratila pet olimpijskih medalja i javno se izvinila porodici, prijateljima i fanovima širom sveta. Posle izdržavanja kazne, posvetila se pomaganju drugih kako bi izbegli greške koje je ona napravila. Osnovala je „Take a Break“, nevladin program kroz koji razgovara sa mladim ljudima o važnosti promišljenih koraka u životu, načinu i značaju donošenja pravih odluka i prevazilaženju grešaka koje svi pravimo i posledica do kojih su one dovele – navodi se u saopštenju ambasade SAD u Srbiji.

Džons je juče govorila i u Američkom kutku u Nišu. Ona će danas posetiti Beograd, gde će o „važnim životnim i sportskim lekcijama“ razgovarati sa mladima, trenerima i građanima. U 10 časova biće u Trećoj beogradskoj gimnaziji, u podne u Matematičkoj gimnaziji, a u 14 časova u beogradskom Američkom kutku, u Domu omladine, u Makedonskoj 22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari