Loša vlast i slaba opozicija

Ostavite komentar


  1. Gospodine Stoiljjovicu ovoliko pisati a pitati se sta posle njega deluje mi cudno od vas…valjda cemo krenuti prvo da montiramo drzavu…sistem….valjda znate zasto se borimo.

    1. Probelm je sto vecina ne zna zasto se borite! Medju vama lopovi kao sto su oni u vlasti, a nemojte mi reci da onog trenutka kad (ako) dodjete na vlast i dobro se smestite u sigurne fotelje, i vi kao i bivsi i sadasnji, necete zaposljavati vase nesposobne surnjaje, zetove bez obzira da li su sposobni ili ne. Narod ne zna zasto se borite, razjedinjeni ste, sastavljeni od bivsih koji su odavno pokazali svoje apetite. Zato izlazim na glasanje, bojkotujem bojkot.

  2. Predugačko , preširoko razglabanje da kad čovek sve ovo pročita ostaje zbunjen gde i kuda da se krene osim da se naša rasparčana opozicija izgubila u vremenu i prostorua. A subotnji šetači čekaju više od godine da se nešto konkretno desi ali od „cunamija“ nema ništa

  3. AV će pasti na Kosovu, a to je sugurno. Iako slična vladavini Mila u CG, koji je ostvario nezavisnost od Srbijepo nalogu zapada, vlast AV je prodrmana i to ozbiljno. Zato gule prema rusiji, kini, aziji i uniji azijskih zemalja. Korupcija i autoritarna karakteristika vlasti AV je došla dotle da je EU i USA neće trpeti još,dugo, ako ne bude ozbiljnijih rezultata po osnovu dogovora postigutih 2011.. godine. Dakle, ili predaja Kosova ili se polako uvode sankcije Srbiji. E sada, zamislite situaciju kada zapad počne da obustavlja davanje radnih viza gradjanima srbije… Ili, zamislite situaciju vraćanja viza za putovanje običnim gradjanima… To je ono što u stvari plaši ovu autoritarnu vlast i zato sam siguran u lobiranje za održavanje referenduma u okviru kojeg će AV lobirati da se građani odreknu kosova… Samo će pod tim uslovima AV potpisati nezavisnost i time postati savremeni Vuk Branković.. Nažalost, istorija greške i represije ne zaboravlja i ne prasta…

  4. Iz teksta smo naucili dosta o Poljskoj ali ne tako mnogo o danasnoj Srbiji. Mnogo bi bolja paralela bila analiziranje pocetaka nacionalsocijalizma u Nemackoj pred drugi svetski rat i ovoga sto radi Vucic – formiranje defakto jednopartijske drzave, partijske vojske, partijskog zaposljavanja, partijskih sudija i partijskih domara, da ne zaboravimo partijske izvrsioce i partijske notare koji su integralni deo sistema vec vidjenog. Mnogi su danas zaboravili da je Hitler instaliran potpuno demokratski i da se u demokratiji kao kancer nacionalsocijalizam prosirio na sve pore drustva.
    U nedostatku smislenog sopstvenog programa opozicija bi mogla da bar ukazuje na cudoviste od sistema koji je napravio Vucic.
    U nedostatku sopstvenih prica o ekonomiji mogli ba da ukazuju na ekonomski sunovrat i neodrzivost modela rasprodaje privrede strancima na duze staze, pogotovo u uslovima iseljavanja koje ne jenjava.
    I nece Vucic nista prelamati oko Kosova jer je svestan da tu nema dobrog izlaza za njega prvenstveno. Doduse nije ga bilo ni za bivsu vlast koja je u nedostatku boljih ideja i defakto stvorila monstruma zvanog SNS.
    Frankestajn je oziveo, bolje da ga nikad nije ni bilo. Ali sta je tu je, treba traziti nacina da se oni koje je opcinio opasulje, a to nece moci na evroipsku bajku koju je kooptirao.
    Birace ne interesuje ni demokratija ni medijske slobode ni ideologija, samo konkretna obecanja o njihovom boljitku.

  5. „…šta sutra kad Zapad izgubi interes da ga taktički podržava i da toleriše bedastoće i jasne demokratske deficite režima..“
    Bez veze. Zapad ce uvek da podrzava onoga ko kontrolise Srbiju i ispunjava minimum njihovih zahteva ma ko to bio. Neki opozicioni salonski politicar im to ne moze obezbediti ni u teoriji. Demokratski deficit u Crnoj Gori je kud i kamo veci pa nema problema po toj liniji. Poljska i Madjarska imaju bitno drugaciju i istorijsku putanju i aktuelnu geopoliticku konstelaciju pa je poredjenje deplasirano. Tamo su zapadni investitori (i to velikog kalibra) masovno dosli po direktivama maticnih zemalja a u Srbiju ih vuku za rukav i nude skoro besplatan rad i na kraju dodju neke sitne firme. Itd, itd.
    Mislim kakvi su nam politicki analiticari predsednik nam je odlican koji, uzgred budi receno, ne drzi toliko Srbiju koliko se Srbija uhvatila za njega. Nije on nikome zavrtao usi kako to nasi vajni analiticari sugerisu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.