LSV traži hitno isticanje zastave Vojvodine u Zrenjaninu i kažnjavanje nadležnih 1Foto: M.P / Danas

Iako je zastava Vojvodine istaknuta u Zrenjaninu na brojnim institucijama i školama, na Gradskoj kući je ponovo nema, upozorila je Liga socijaldemokrata Vojvodine i zatražila da zastava hitno bude vraćena na njeno mesto.

Kako navode, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina uputila je pismo pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu jer već više od mesec dana na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava AP Vojvodine.

Odbornici LSV saopštili su danas da očekuju da Sakalaš hitno izvrši inspekcijski nadzor u Zrenjaninu i naloži isticanje zastave Vojvodine na zgradi Skupštine grada, a odgovorne za njeno neisticanje prekršajno kaznite.,

U pismu navode da već duže od mesec dana na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine.

„Poznato je da Ustav Republike Srbije u svom 183. članu kaže da AP Vojvodine ima svoje simbole i da određuje način njihovog isticanja. Neisticanje zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, predstavlja flagrantno kršenje Ustava Srbije i Pokrajinske skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine“, upozorili su zrenjaninski dobornici iz redova LSV.

Od pokrajinski sekretara Sakalaša naveli su da očekuju da hitno reaguje i kažni nadležne zbog nepoštovanja Ustava Srbije i pokrajinskih propisa.

„Očekujemo od Vas i Sekretarijata koji vodite da hitno izvršite inspekcijski nadzor u Zrenjaninu i naložite isticanje zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradi Skupštine grada, a odgovorne za njeno neisticanje prekršajno kaznite“, poručili su zrenjaninski odbornici LSV.

Više vestii iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari