LSV: Zašto nema lekara veštaka zbog čega su bolesni ostavljeni na cedilu 1foto FoNet/Kostadin Kamenov

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da zahteva od Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava da reše problem višemesečnog čekanja na medicinsko veštačenje, koje je neophodno za ostvarivanje prava na pomoć i negu drugog lica.

„U svakodnevnoj komunikaciji sa građanima ukazano nam je na ovaj problem sa kojim se veliki broj članova naše zajednice i njihovih porodica suočava“, kaže Dejan Čapo, zamenik predsednika LSV.

Kako navodi, Zrenjanin je samo jedan od primera gde građani na rešavanje procedure čekaju od prošlog proleća, a situacija je dodatno otežana jer već više od dva meseca nema lekara veštaka za tuđu negu i pomoć.

„Čak i u periodu dok je lekar veštak radio na rešavanje zahteva čekalo se po šest meseci, a sada je zastoj još veći. Situacija u kojoj oni, kojima je pomoć najpotrebnija, koji su bolesni i imaju niska primanja, moraju da čekaju da se administracija smiluje i odluči o njihovom svakodnevnom preživljavanju, a neki od njih nažalost ni ne dočekaju ovu podršku, krajnje je nehumana i ponižavajuća.“, naveo je Dejan Čapo.

LSV je zatražila od nadležnih ministarstava hitno sistemsko rešavanje ovog problema, a od predstavnika zrenjaninske vlasti da se uključe u proces rešavanja i bar jednom se angažuju za interes građana Zrenjanina.

Više vesti iz ovog grada čitajte an sledećem linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari