Majdanpek: Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa 1Foto: J. B. K,

U Domu zdravlja Majdnapek danas je zvanično počela vakcinacija protiv sezonskog gripa. Od sutra, imunizacija protiv sezonskog gripa moguća je i u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu i amblantama u Rudnoj Glavi i Jasikovu.

Majdanpečkom Domu zdravlja stiglo je 700 doza vakcina protiv sezonskog gripa i to 650 doza Vaxigtip tetra za starije od 65 godina, kao i 50 doza Toruvaxflu za mladje od 65 godina.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa počela je u ponedeljak, 3. oktobra u službi epidemiologije majdanpečkog Doma zdravljai odvijaće se svakog dana od 9 do 12 časova.

„Pacijenti prvo treba da odu kod svog izabranog lekara i da od njega, nakon kliničkog pregleda, dobiju potvrdu da ispunjavaju zdravstvene uslove za primanje vakcine“, rekla nam je koordinatorka za vakcinaciju ove zdravstvene ustanove Beti Janković.

Od Beti Janković saznajemo da je određena količina vakcina protiv gripa raspoređena i u ambulante u Rudnoj Glavi i Jasikovu i u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu.

Za ambulantu u Rudnoj Glavi je opredeljeno 50 doza Vaksigrip tetra i deset doza vakcine Toruvaxflu i imunizacija će se sprovoditi radnim danom od 11 do 13 časova.

U Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu vakcinacija protiv gripa je od 9 do 12 časova i ova ustanova raspolaže sa 150 doza Vaksigrip tetra vakcine i deset doza Toruvaxflu, dok je vakcinacija u ambulanti u Jasikovu od 7 do 13 časova, a na raspolaganju je 50 doza Vaksigtip tetra i deset doza Toruvaxflu vakcine protiv sezonskog gripa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari