Manifestacija "Noć sova" prvi put u četvrtak Nišu 1Foto: Promo

U Nišu će prvi put biti održana manifestacija „Noć sova“ u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ u četvtak sa početkom u 18 časova.

U Društvu za zaštitu i proučavanja ptica, koji je organizator, navode da je cilj manifestacije edukacija dece na temu zaštite sova i značaja ovih ptica za očuvanje prirodne biološke razvnoteže kao i razbijanje nekih predrasuda i lažnih narodnih verovanja koja prate u ugrožavaju ove tajanstvene ptice.

„Noć sova će se po prvi put obeležiti u Nišu, zainteresovanost dece je ogromna, a energija koja dolazi od učenika i njihovih nastavnika je zadivljujuća. Ovakvim manifestacijama želimo da prikažemo značaj sova koje su iz godine u godinu sve više ugrožene“, rekao je Slobodan Marković iz Društva.

Nastavnici iz ove osnovne škole u Nišu su kazali da su deca oduševljena što će manifestacija biti tu održana i da su se priključila organizaciji.

Oni su rekli da će ova manifestacija trajati cele nedelje sa interaktivnim radionicama svakog dana.

„U četvrtak ćemo obeležiti glavni događaj, „Noć sova“. Orintolozi će te večeri držati predavanje o sovama, dok će osnovci prikazati svoje postavke sa umetničkim i inženjerskim radovima koje su inspirisale sove“, najavili su oni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari