Marko Milović, učenik Gimnazije iz Zaječara, osvojio prvo mesto na 19. međunarodnom takmičenju iz matematike u Vidinu 1Foto: M. S. / Danas

U ukupnom plasmanu, uključujući i učenike iz Bugarske, Marko Milović osvojio je prvo mesto, Pavle je osvojio peto, dok su Nađa, Nemanja i Anđela bili šesti u svojim kategorijama, na 19. Međunarodnom takmičenju iz matematike održanom u Vidinu u Bugarskoj.

U subotu 21. oktobra u Vidinu u Bugarskoj, održano je 19. međunarodno takmičenje iz matematike na kojem su učestvovali mladi matematičari iz Rumunije, sedam gradova – Slatina, Krajova, Bailešti, Novači, Targu Karbunešti, Alimpešti, Potkoava, Bugarske, četiri grada – Vidin, Sofija, Belogradčik, Dunavci i Srbije, Ivanjica i Zaječar.

Pored učenika Gimnazije, na takmičenju su učestvovali i učenici iz OŠ “Desanka Maksimović” iz Zaječara koji su ostvarili veoma zapažene rezultate.

Gimnaziju iz Zaječara su predstavljali Nađa Živić (I4), Pavle Kulić (IV4), Anđela Milosavljević (IV4), Nemanja Simović (II3) i Marko Milović (II4).

Domaćini su posebno rangirali učenike iz Rumunije i Srbije. U ukupnom plasmanu, uključujući i učenike iz Bugarske, Marko Milović osvojio je prvo mesto, Pavle je osvojio peto mesto, dok su Nađa, Nemanja i Anđela bili šesti u svojim kategorijama.

„Čestitamo svim učenicima“, poručuju iz Gimnazije u Zaječaru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari