MDULS: Napomene poverenika uzete u razmatranje

Odgovor povereniku Rodoljubu Šabiću

Ostavite komentar


  1. Kad ce poverenik shvatati da to sto dostavi ne moze biti nalog za izvrsenje vec samo predlog za razmatranje.U 99 posto slucajeva ti predlozi su nosili politicku tezinu a tuzno je kad takvu funkciju obavlja takav covek kakav je Sabic.

  2. Dosta vise sa "personalnim promenama" ocekujemo ODGOVORNOST moralnu i materijalnu za bilo koga ko zakon krsi, ne interesuju nas ostavke nego da lopov u zatvoru zavrsi

  3. Treba zanemariti poverenika, nije on poverenik već politikant i to loš, ponaša se kao da je on država a svi ostali njegova prćija, isti je kao onaj politikant nesudeni kandidat za predsednika Janković, dvoličan i politikant najniže vrste.

  4. Sabicu je bolje da se umesto politike bavi svojim poslom, isto kao i Jankovic. Trebao bi vise paznje da usmeri da radi ono za sta je placen, a ne da se mesa u politiku.

  5. Sve sam sigurnija da su Šabić i Janković potpuno isti, ni jedan ni drugi ne rade ono što je zaista njihov posao vec se bave politikom i pracenjem i hvatanjem sta ce ko reci, gde ce otici, sa kime ce se sastati. Ponasaju se kao detektivi а bas ih briga za gradjane i njihove probleme.

  6. Radi li ovajŠabić išta drugo osim što svakodnevo piše pisma i obraća se preko medija. Pa nije on političar, već se nalazi na javnoj funkciji, koju je izgleda debelo zamenio sa nečim sasvim drugim.

  7. Sve ovo bi mozda naislo na interesovanje javnosti da institucija poverenika odavno nije kompromitovana i ne koristi se iskljucivo u politicke svrhe i za animiranje gradjana za licne ambicije Sase Jankovica.

  8. U ogromnom poslu u administraciji uvek ima propusta i uvek ih je bilo, ali zašto se čovjek baš sada popeo svima na grbaču i sve radi preko medija a ne preko institucija .

  9. Eh, kada i on priča da je neko odbio da dostavi tražene informacije, a blokira na društvenim mrežama svakog ko ga pita kolika mu je plata. I to je informacija koja treba da je dostupna javnosti. Očigledno ima dvostruke aršine jer je običan politikant koji po ceo dan visi na Tviteru i kao i Janković deli građane na "njih" i "nas".

  10. Ovaj Sabic ima funkcije od kad znam za sebe. Poverenik za informacije- dozivotno. Vise je u medijima, nego Karleusa.

  11. Napomena Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti da Ministarstvo nije reagovalo u 266 slučajeva tokom ove godine je veoma ozbiljno uzeta u razmatranje i postavlja se pitanje sta ce se dogoditi i kako ce se poverenik izviniti kada se pokaze da je iznosio lazi.

  12. Nisam ja vlast, zbog bavljenja politikom kvazi povrerenik i kvazi zaštitnik bi leteli sa funkcija.

  13. Uzalud samo gube vreme razmatrajući njegove napomene, jer zaista nemaju nikakvu važnost.

  14. U ovoj drzavi poverenici vise ne rade ono za sta su placeni, bave se vise politikom nego svojim poslom.

  15. Interakcija izmedju stanovnistva i lokalne samouprave je sve bolja, poverenik kao po obicaju iznosi netacne informacije.

  16. Ne razumem zasto ministarstvo za lokalnu samoupravu krije podatke ili ne stiti podatke koji su predvidjeni zakonom. Valjda treba sve da je transparentno i dostupno da svaki gradjanin ima uvid u ono sto ministarstvo radi.

  17. Rodoljub Šabić je kao i Saša Janković običan politikant,on uopšte ne radi svoj posao već sve radi samo ne ono za šta je zadužen.Sramota.

  18. Šabić samo napada ministarstva i Vladu i bavi se politikom,nek se on ostavi dnevne politike i nek već jednom počne da radi svoj posao.

  19. Šabić se ozbiljno bacio u kampanju. Ko zna kako bi sve to izgledalo kod nas u društvu kada bi rradio svoj posao

  20. Sabic sve drugo radi samo ne svoj poso za koji je placen.Njega i Jankovica treba otpustiti sa posla pa nek se onda bave politikom

  21. Šabić se u poslednje vreme prilično aktivirao, da li zbog kampanje ili je inače tako vredan, ne znam.

  22. Sabic kopira Jankovica ili obrnuto?! Sabicu osnuj i ti politicku stranku pa na izbore da ti narod presudi i da vidis koliko vredis…

  23. Kakv je ovaj Šabić. Počeo da brka pojmove. Postao je ono najgore od politikanta, baš kao i Janković. On umesto da radi svoj posao počeo se mešati u politiku. Treba da razmisli o budućem izlaganju sa nekim tekstom ili komentarom. Previše je providan.

  24. Ne zna se da li je gori Sabic ili Jankovic. Bave se svim i svacim, samo ne onim za sta su placeni.

  25. Napomene ce sigurno biti proverene a da se on najvise bavi politikom i stvaranjem svoje politicke karijere to je sigurno.

  26. Ministarka ima energiju i znanje da stvari dovede u funkcionalan sistem i poverenik je tu da joj pomogne, a ne da odmogne

  27. Sve što povereniku od dokumenata treba.ministarstvo će mu dostaviti, naravno ako je to u skladu sa zakonskim propisima.

  28. Raduliović bi trebalo da se bavi svojim poslom, a ne da se bavi politikom i da se priprema za predsedničke izbore.

  29. Napomene ce sigurno biti proverene a da se on najvise bavi politikom i stvaranjem svoje politicke karijere to je sigurno.

Ostavite komentar


Društvo

"U Zaječaru postoji samo jedan čovek, a pijaca je oličenje grada”: Godinu dana od prodaje Hale sireva građani još nisu dočekali izgradnju nove 10

„U Zaječaru postoji samo jedan čovek, a pijaca je oličenje grada”: Godinu dana od prodaje Hale sireva građani još nisu dočekali izgradnju nove

I pored toga što je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, još jula prošle godine najavio projekat zatvaranja dela pijace sa svim sanitarnim uslovima i rashladnim uređajima i vitrinama, za prodaju mlečnih proizvoda, sireva i jaja, a uz najstrožu, svakodnevnu, sanitarno-higijensku kontrolu i testiranje, godinu dana kasnije prodavci su još uvek na ulici i još čekaju obećanje o izgradnji Hale sireva.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.