Košarkaši Majamija savladali su Oklahomu u četvrtom meču velikog NBA finala sa 104:98 i tako napravili preokret jer su nakon izgubljene prve utakmice vezali tri pobede. Može se reći da je Oklahoma na neki način ispustila priliku da izjednači rezultat u seriji jer su u prvom poluvremenu imali 17 poena prednosti u odnosu na prošlogodišnjeg finalistu, a Rasel Vestbruk igrao je na zavidnom nivou ubacivši 43 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Lebron Džejms je kao i obično bio najbolji u ključnim momentima (26p, 12as, 9sk), povredio se sredinom poslednje četvrtine, ali se vratio na teren i na dva minuta i 51 sekund do kraja pogodio ključnu trojku za 97:94. Dvejn Vejd se takođe istakao sa ubačenih 25 poena, a u dresu Hitsa blistao je i Mario Čalmers sa takođe 25 poena.

– Jednostavno, pokušao sam da pomognem. Oduvek sam bio osoba koja voli da podigne svoj nivo u važnim momentima, i mislim da nema važnijeg od ove utakmice i naredne – izjavio je Čalmers, najprijatnije iznenađenje četvrtog meča, kojeg je posle utakmice pohvalio i Dvejn Vejd, rekavši da je njegov saigrač rođeni pobednik.

Kevin Durant je, pored Vesbruka, odigrao zapaženu ulogu za Tanderse ubacivši 28 poena ali je i to palo u vodu nakon preokreta Majamija.

Prvu priliku da osvoji drugu titulu u NBA ligi (nakon 2006. godine) Majami će imati u noći između četvrtka i petka, a prednost od 3:1 u seriji u istoriji još niko nije uspeo ni da stigne a kamoli trijumfuje u sedmom meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari