Posle dvonedeljne pauze tokom koje su odigrane poslednje utakmice u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo, nastavljaju se takmičenja u nacionalnim šampionatima širom Evrope, a posebno će biti interesantno u Italiji, gde je na programu u najavi nekoliko neizvesnih duela.

Milan će u subotu dočekati Udineze na svom San Siru, a taj meč „rosoneri“ moraju da reše u svoju korist, s obzirom na to da su dvanaestoplasirana ekipa u šampionatu, kao i da su do sada iz sedam kola sakupili mizernih osam bodova. U utorak ih očekuje derbi meč trećeg kola Lige šampiona koji će odigrati protiv moćne Barselone, pa je zato pobeda imperativ protiv ekipe srpskog reprezentativca Dušana Baste kako bi četa Masimilijana Alegrija konačno izašla iz rezultatske krize i u lepoj atmosferi dočekala naredne izazove. U nedelju će derbi meč osmog kola Serije A odigrati Fiorentina i Juventus. Iako se toskanska ekipa znato pojačala pred početak sezone, rezultati nisu zadovoljavajući, ali uprkos toj činjenici trener „ljubičastih“ Vinćenco Montela još uživa poverenje prvog čoveka kluba Andree Dela Valea. Da bi ponovo stekao poverenje i kod navijača, moraće da pobeđuje i u „jačim“ utakmicama, a takva se upravo igra ovog vikenda na Artemio Frankiju. Nema sumnje da je Juventus u tom duelu apsolutni favorit, ali svoje šanse svakako ima i tim iz Firence.

Na Ostrvu će sva pažnja biti usmerena ka Njukaslu, gde će domaća ekipa ugostiti Liverpul. Taj meč će biti pravi ispit zrelosti za tim Brendona Rodžersa, a posle njega će biti sasvim jasno da li je to četa „šampionskog kova“. Biće to sudar i trenutno dva najbolja strelca lige Danijela Staridža i Loika Remija, pa neće biti iznenađenje ukoliko na toj utakmici bude postignuto mnogo golova. Sa druge strane, ostali velikani engleskog fudbala ne bi trebalo ovog vikenda da imaju većih problema, jer Arsenal dočekuje Norič, a Čelsi ekipu Kardifa, dok Mančester siti gostuje Vest Hemu. Zanimljivo će biti na Old trafordu, gde domaći Mančester junajted dočekuje četvrtoplasirani Sautempton, koji je ujedno i najprijatnije iznenađenje ove sezone u Premijer ligi. Očekuje se pravi „fudbalski rat“ pošto ekipa sa severa Engleske uvek forsira svoj stil igre ma gde god nastupala, a takva taktika očigledno ove sezone donosi dobre rezultate.

U Bundesligi aktuelni šampion Bajern ne bi trebalo da ima previše problema sa Majncom, dok Borusija Dortmund dočekuje neugodni petoplasirani Hanover. Sa druge strane posebno će biti interesantan duel između Herte i Borusije Menhengladbah, jer će to biti sudar dve izrazito efikasne ekipe, pa se očekuje da će golova na tom meču svakako biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari