Ministar informisanja i telekomunikacija: Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama uskoro pred Vladom Srbije 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je danas da su u protekla tri meseca formirane radne grupe koje će se baviti medijskim zakonima i naveo da se proces odvija transparentno, uz konsultovanje novinarskih i medijskih udruženja.

Jovanović je, u razgovoru sa šefom jedinice za Srbiju i Crnu Goru pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za susedstvo i pregovore Majklom Milerom, rekao da su formirane radne grupe za izmene Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakona o elektronskim medijima i Radna grupa za donošenje Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji za period 2020-2025, u periodu 2023-2025. godine.

Ministarstvo je završilo Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama, koji će se uskoro naći pred ministrima u Vladi Srbije, nakon čega ulazi u skupštinsku proceduru, preneo je Jovanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je zahvalio Mileru na pomoći konsultanata iz EU, čime Srbija preuzima primere najbolje prakse iz razvijenih medijskih društava.

Miler je izrazio zadovoljstvo ambicijom da se ubrza izrada važnih zakonodavnih dokumenata i pružio podršku za nastavak saradnje, posebno u procesu daljih konsultacija i usklađivanja sa principima EU, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari