Ministar Nedimović odazvao se pozivu šabačkih poljoprivrednika, stiže ujutru, u devet u taj grad 1Protest poljoprivrednika Šabac Foto: K.V./ arhivski snimak

Poljoprivrednici su prvi put ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uputili poziv sa protesta održanog 11. februara, uz obrazloženje da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da on dođe u Šabac.

Inicijativa Selo – Grad Šabac, obavestila je javnost da je potvrđen dolazak ministra Branislava Nedimovića u Šabac.

Kako je najavljeno, on će se sutra u 9 sati sastati sa delegacijom poljoprivrednika sa teritorije grada Šapca, Loznice, Sremske Mitrovice i Bogatića u zgradi Gradske uprave.

Pre toga, biće održan protest poljoprivrednika koji će doći svojom mehanizacijom na stočnu pijacu na Kamičku u Šapcu u 8,20 sati.

Da podsetimo, poljoprivrednici su prvi put ministru Nedimoviću uputili poziv sa protesta održanog 11. februara, uz obrazloženje da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da on dođe u Šabac, kako bi razgovarali o gorućim problemima u ovoj oblasti.

Kako se ministar nije odazvao pozivu do 16. februara, do kada je bio rok, poljoprivredni proizvođači ponovo su se okupili u glavnoj gradskoj ulici prošle nedelje, kada mu je upućen još jedan poziv i najava da će, ukoliko do četvrtka ne dođe u Šabac, izaći na ulice širom Srbije sa poljoprivrednom mehanizacijom.

Poljoprivrednici traže ukidanje akciza na evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije od 200 evra po hektaru, redovnu i brzu isplatu subvencija, kako budućih, tako i zaostalih, regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari