Nakon novogodišnjih praznika, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, prisustvovao je početku četvrte faze izgradnje objekta i proširenja postojeće kotlarnice i toplovoda u Domu za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković” u Stamnici kod Petrovca na Mlavi.

Vrednost investicije iznosi 32,6 miliona dinara a finansira je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. -Sve što je pre nas započeto, mi ćemo završiti, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin. Napominjući da je Ministarstvo uložilo 40 miliona dinara, obezbedilo i neke mašine, traktore, kosačicu, vešeraj i ugalj, Vulin je konstatovao da je dobro što „novu godinu počinjemo sa jednom kapitalnom investicijom“ i zahvalio se svima koji su počeli da rade objekat i koji su radeći, brinuli o stanju i standardu korisnika doma. Sve što su oni započeli, mi ćemo završiti, jer bez obzira na veličinu krize, ljudi koji ovde žive i rade ne smeju da je osete, istakao je ministar.

On je najavio da će ove godine biti započeti i neki nove objekti, „da se vidi da je Srbiji stalo do njenih ljudi, do svakog korisnika u socijalnoj zaštiti i da joj je stalo da se razvija. Mi smo tokom protekle godine uštedeli 1,83 milijardi dinara, ali nismo štedeli na kapitalnim investicijama, na standardu naših korisnika i socijalnim davanjima“, kazao je Vulin. Prema njegovim rečima, godina 2015. mora da bude godina borbe za standard naših korisnika, kada je u pitanju socijalna zaštita, očuvanje njihovog položaja i standarda, a za sve nas ostale, to mora da bude godina u kojoj će reč solidarnost dobiti svoje pravo značenje .

Direktor Doma Saša Milojević je rekao da je izgradnja doma bila predviđena akcionim planom iz 2008. godine, a rok završetka radova i useljenje je predviđen za 2009. Zbog raznih okolnosti to se produžilo, pa je prva građevinska faza završena 2010. godine, druga 2011, a treća 2012. godine. U 2013. godini smo ostali bez sredstava, zbog rebalansa, a onda su uz veliko angažovanje ministra Vulina odobrena sredstva i zgrada će ove godine biti useljena, kazao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari