U finišu remija bez golova s tamošnjim Domžalama, na prvom testu od početka priprema na slovenačkoj Rogli, kapitensku traku Crvene zvezde nosio je Marko Vešović.


– Velika je čast biti vođa Zvezdinog tima, makar i na pola sata. S ponosom sam preuzeo traku od Marka Perovića, zadovoljan što mi je šef i na taj način ukazao poverenje. Da sreća bude kompletna, i ja sam bio dobar na terenu. Ekipa takođe, mada smo igrali po neverovatno jakom pljusku i vetru, jedva kontrolišući loptu – osvrnuo se na pomenutu utakmicu crnogorski fudbaler u crveno-belom dresu, poznat po velikom profesionalizmu i posvećenosti fudbalu.

Mladi reprezentativac naših komšija i na ovom meču je delovao s pozicije desnog beka, na kojoj je završio prošlu sezonu. Mada po vokaciji desno krilo, brzonogi Vešović odlično se snalazi u defanzivi i time pruža više mogućnosti šefu struke Robertu Prosinečkom, pa je nedavno produžio ugovor s našim vicešampionom.

– Nikada se nisam mešao u odluke trenera. Igrao ili sedeo na klupi, uvek se trudim da dam svoj maksimum. Na svakom treningu i utakmici. Tako sam shvatio i promenu mesta u timu, a pohvale za igre koje pružam na novoj poziciji govore da sam se dobro snašao. Ne bih imao ništa protiv da desni spoljni ubuduće bude moja primarna uloga na terenu – ne buni se jedan od onih koji se nadaju još većoj minutaži u novom pohodu na titulu i Ligu Evrope.

Mirni i skromni momak iz Podgorice ne prigovara žestokom ritmu rada.

– Pripreme su veoma naporne, ali to je za naše dobro i tako mora da bude. Sezona je duga, obaveza puno, a ambicije velike, pa će nam biti potrebno mnogo snage kako bismo sve izdržali i opravdali očekivanja naših navijača – jasno je Vešoviću da se sada pune pluća i pravi igra za borbu na „tri fronta“.

Današnja prijateljska utakmica sa Olimpijom iz Ljubljane nova je prilika da se vidi koliko se odmaklo od starta priprema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari