Odbor za hitna pitanja u fudbalskom klubu Crvena zvezda pre dva dana samo je potvrdio „odluku“ koju su nekoliko dana ranije „aminovali“ igrači. Sportski direktor Zoran Stojadinović smenjen je sa ove funkcije nakon što je na površinu „isplivao“ sukob sa igračima, a koji su u javnost izneli najiskusniji Nikola Mijailović, Miloš Ninković, Dragan Mrđa i Boban Bajković. Predsednik crveno-belih Dragan Džajić potvrdio je da je sukob između Stojadinovića i igrača ubrzao proces rastanka sa nekadašnjim, verovatno i budućim, fudbalskim menadžerom.


– Svi su upoznati sa tim da se pojavio problem pre desetak dana i bili su nestrpljivi da se donese konačna odluka, što lično, nije bio moj stav. Želeo sam da sačekamo malo da se strasti smire. Smatram da je smena Stojadinovića očekivana odluka sa stanovišta narušene atmosfere u svlačionici, koja je kada se sve sagleda najvažniji deo kluba. Nastavak saradnje sa sportskim direktorom bio je teško ostvariv, prvenstveno zbog lošeg odnosa sa igračima – istakao je Džajić i podvukao da primarni cilj i dalje ostaje osvajanje šampionske titule na kraju sezone.

– Moramo da stvorimo zdravu atmosferu pred nastavak šampionata, da se dobro spremimo i razmotrimo planove za prelazni rok. U dogovoru sa trenerom odlučićemo šta nam je najbitnije u ovom trenutku. Imamo dobru situaciju pred prolećni deo sezone. Mnogo nam je značila pobeda u poslednjem kolu protiv Vojvodine, mada verujem da bismo imali šansu za titulu i da nismo pobedili u toj utakmici. Titula bi nam dosta značila, najviše u sportskom smislu, jer dugo čekamo da budemo prvi. Mislim da bi osvajanje prvenstva bio veliki zamajac za čitav klub i da bi svima puno značilo, nama u Upravi, igračima i navijačima – jasan je Džajić.

Crvena zvezda na platnom spisku ima više od 40 fudbalera, što je zaista previše, pa bi ove zime taj spisak trebalo skratiti na optimalnih tridesetak imena.

– Grčimo se, ali moj stav je da i pored toga treba da zadržimo glavne igrače i kostur tima, po cenu toga da se mučimo još neko vreme. Igrači koji su nam bitni i za koje smatramo da su nam neophodni da bismo bili prvi na kraju sezone, treba da ostanu. Znamo šta nam treba, razgovaraćemo sa trenerom i pokušati da nađemo najbolja rešenja. Mladi igrači, a posebno štoperi su dosta napredovali, pre svih Krneta. On ima svojih nedostataka, ali i mnogo karakteristika dobrog igrača – pohvalio je Džajić mladog defanzivca.

Prvi čovek crveno-belih potvrdio je da će slovenački stručnjak Slaviša Stojanović i u prolećnom delu sezone predvoditi ekipu sa klupe.

– Nijednom treneru u Crvenoj zvezdi nije lako, jer smo mi klub koji uvek traži rezultate i ima najviše ambicije. Kasnili smo sa pripremama, nismo znali ko će biti trener niti sa kakvim timom ćemo započeti sezonu. Zbog toga smo imali velike oscilacije i nekoliko utakmica je bilo za infarkt. Zato naglašavam da nam je naredni pripremni period veoma važan i insistiram na odličnim pripremama – zaključio je Džajić.

Neće fudbaleri voditi klub

– Neće više biti istupanja fudbalera u javnosti. Sigurni smo u to i zato sada i nismo kažnjavali igrače, jer verujemo da je opomena dovoljna. Ali, naravno da ne smemo dozvoliti da igrači vode klub. Oni imaju pravo da izraze svoje nezadovoljstvo, ali klub odlučuje o tome šta i kako – jasan je Džajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari