MUP baca milion evra na tonere

Ukoliko MUP bude nabavio isključivo originalne tonere, platiće za 9.390 komada ukupno 135 miliona dinara, dok bi za nabavku iste količine kvalitetnih sertifikovanih kompatibilnih tonera, dostupnih na našem tržištu, platio oko 20 miliona dinara.
Potrebno preispitivanje i zaustavljanje tendera za nabavku 9.390 komada tonera

Ostavite komentar


  1. SVI NAVODI SU OK SAMO JOS DA SE VIDI DA JE ISLO PREKO BATINE FIRME I POSAO JE ZAVRSEN ILI PREKO MAJKE FIRME NAMESTANJU I KRADJI NIKADA KRAJA ZA RADNIKE NEMA NISTA ALI IMA ZA STAMPACE. POLICIJA RADI LOSE TUZILASTVO SOCIJALA I SVE JE PODREDJENO NJIMA . KOLIKI SU VAM APETITI BOZE ME SACUVAJ MADA I BOG PRESTAJE DA POSTOJI CITAJUCI DA ITINEJ KAZE DA GRAD BLISTA . SRBIJA I SRBSTVO SE URUSAVA . DOSTA LAZI I NAMESTANJA .

  2. Odjednom se pojavljuje isti tekst u više različitih novina. Ne postoje sertifikovani neoriginalni toneri. To je bas tendeciozno poturanje. Kada bi to sve bilo istina, niko ne bi koristio originalne tonere, a nije tako. Dalje, budžet neće biti oštećen, jer je ta stavka planirana. Nije prekršen član 71, jer on govori o konkurenciji, a ovde postoji. Pogledajte i odluke komisije sa sličnim problemima, pa ćete videti o čemu se radi. Ako ste na sertifikovane tonere mislili na one koje proizvodi TRS sa fejkovanim sertifikatima, onda tek niste obavešteni. U svakom slučaju, baš ste izmanipulisani kada ste objavili ovaj tekst. Inače, MUP nabavlja oko 6 modela originalnih i oko 90 modela recikliranih tonera. A tek je posebna priča da li neoriginalni toneri diraju autorska prava proizvođača.

  3. @Ognjen Begenisic
    Ognjene, postoje odlični neoriginalni toneri… ali, zašto da Vama objašnjavam ono što odlično znate jer zaključujem da predstavljate ili proizvođača štampača, ili ste u lancu onih koji će učestvovati u prodaji originalnih tonera MUP-u. Razumem i da branite svoj interes.
    Ali, probajte da se stavite u zaštitu javnog interesa, što je pisac ovog članka učinio. Suština je pogođena. Ništa se loše ne bi desilo kada bi MUP kupio kvalitetne "for use" tonere za ove uređaje. Kvalitetne kažem, a ne neki "fejk" koji Vi pominjete. Kad se hoće – može se napraviti konkursna dokumentacija koja će tako nešto da obezbedi i to uz konkurenciju među ponuđačima da bi se dobila pristojna cena koja je značajno, pa i višestruko niža od cene originalnih tonera. Mi nismo u prilici da kupujemo originalne tonere, to je preskupo, to mogu bogati. Mi smo siromašna država.
    Da ponovim još jednom ono što je jako bitno: da su hteli, gospoda koja vode MUP, mogli su da naprave konkursnu dokumentaciju kojom bi se nabavili dobri "for use" toneri, po znatno nižoj ceni.
    Nemojte da branite pelješenje budžeta.

  4. Gospodo! Sve sto vi napisete ima smisla, al uzmite u obzir kad kupite nov auto nije bitno kog proizvodjaca vi u garantnom roku ste duzni da odrzavate taj isti auto u ovlascenom servisu prizvodjaca i duzni ste da u njega ugradjujete orginalne delove dok traje garancija, inace3 u suprotnom ako mali servis ne uradite u ovlascenom servisu gubite garanciju. To isto vazi i sa bilo koju stvar ili uredjaj koji se nalazi u garantnom roku, jer proizvodjac odredjuje garanciju.

  5. "Kvalitetni sertifikovani kompatibilni toneri"!? Nekada su se zvali kratko i jasno, "laznjaci". Samo ne znam ko ih je "sertifikovao"?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.