MUP demantuje da je Kragujevčanin uhapšen 1Foto: mup.gov.rs

Načelnica Policijske uprave Kragujevac Jasmine Rajković demantovala je danas tvrdnje da je građaninu S. S., koji je u subotu uveče po nalogu tužioca doveden u prostorije policije bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome.

Odmah po dovođenju u stanicu njemu je omogućen zdravstveni pregled, a pošto su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, navela je Rajković u pisanoj izjavi, koju prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ona je dodala da je S.S. potom, na insistiranje policajaca, ipak prevezen u Klinički centar radi daljih pregleda.

„Neposredno po dovođenju u prostorije PU Kragujevac ispred zgrade je došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar“, navela je Rajković.

Ona je dodala da S. S. nije određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti, a da će zbog sumnje da je počinio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega biti podneta prijava u redovnom postupku. Mediji su javili da je S.S. priveden u policiju jer je na protestu nosio maketu vešala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari