N1: Novinar koji optužuje Šolaka da je “dvostruki špijun” nije novinar, već politički radnik 1Dragan Šolak Izvor: United Grupa

Bojan Požar, urednik portala pozarreport.si koji je objavio tekst u kojem tvrdi da je suvlasnik Junajted grupe Dragan Šolak “dvostruki špijun” nije novinar, već politički radnik, blizak bivšem premijeru Slovenije Janeza Janše, kazao je za N1 Jure Trampuš, urednik slovenačkog časopisa “Mladina”.

„Slovenija je zemlja EU sa uređenom demokratijom, pravosuđem, istražnim organimna. Ako neki slovenački novinar izveštava o zlodelima iz Slovenije, time se pripisuje dodatna vrednost dešavanjima iz Srbije. Upozoravm vas da Bojan Požar nije novinar nego politički radnik, a u njegovoj biografiji ste zaboravili da pomenete da je bio član poslednjeg Centralnog komiteta Saveza komunista Slovenije“, kazao je Trampuš.

On je dodao da autoritarnim vlastima smetaju nezavisni mediji.

„Ne znam tačno kakva je sada situacija u Srbiji, ali znam da svakoj autokratskoj, totalitarnoj i nedemokratskoj vlasti smetaju nezavisni mediji, a trebalo bi da bude obrnuto. Nezavisni mediji bi morali da budu korisni svakoj vlasti, ali neke vlasti ne razumeju medije kao deo demokratskog procesa, kao nadzornika. Tako je bilo i u Sloveniji“, naveo je Trampuš.

Mediji iz Slovenije su nedavno preneli priču o saradnji medija, ali i stranaka Janše i Vučića, Trampuš priča kako funkcioniše ta poveznica.

„Sama informacija da su slovenački mediji izveštavali o nekom zlodelu aktuelnog premijera Slovenije na Kosovu i Srbiji je pogrešna. To nisu mediji, već bilteni pod uticajem stranke Janeza Janše. Stvar je jednostavna, pojavi se neka informacija, dođe predstavnik državnih istražnih organa i otkrije nešto. Onda se u Srbiji piše o nekoj korupciji, a naši mediji to prenose. Isto tako i srpski mediji prenose slovenačke medije, to je zavera. Poluistina, poluinformacija, jednom rečju to nije novinarstvo nego propaganda“, rekao je Trampuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari