N1: Zbog postera Aleksandra Vučića oboren rejting hotelu u Nišu 1Foto: N1

Protivnici postavljanja postera Aleksandra Vučića na 15 spratova visokoj zgradi hotela „Ambasador“ u centru Niša, „oborili“ su tokom večeri i noći ocenu ovog objekta na Guglu – sa 4,6, na čak 1,0 oko ponoći, a neuobičajeni protest na najposećenijem internet pretraživaču trajao je do duboko u noć, objavio je N1.

Kada se saznalo da će na strani okrenutoj ka trgu čitav hotel biti pokriven porukom dobrodošlice Vučiću i njegovom slikom i kada je počela da se nazire poruka „Dobrodošli, predsedniče“, pojavio se niz novih poruka i loših ocena, pa je u jednom delu večeri ocena „Ambasadora“, hotela sa tri zvezdice, na Guglu pala i do jedinice, da bi kasnije porasla na 1,6 do 1,8.

Oni koju su poslednji komentarisali hotel, imali su primedbe uglavnim na „prljave prozore“ ili „krpe“ i „mrlje“ na oknima, što je aluzija na poster predsednika, čije je lepljenje na staklenu fasadu hotela u toku.

Portal Južne vesti javio je da je za montiranje ogromnog plakata na privatnom hotelu angažovano javno preduzeće i na terenu su vozila i radnici Parking servisa.

Pojedini građani postavljanje Vučićeve fotografije upoređuju kultom vođe sa Severnom Korejom, dok ima i onih koji tvrde da je zaslužio dobrodošlicu.

Na društvenim mrežama su nastali i mimovi, pa su građani umesto „Dobrodošao, predsedniče“ pisali „Dođi na protest“, a neki od komentara su i da je potez „Ambasadora“ „van svake pameti“.

Vlasnik hotela Ivan Spasić rekao je da je bilbord znak zahvalnosti predsedniku koji dolazi u petak u Niš zbog pomoći koji je država dala hotelijerima, ugostiteljima i građanima u vreme pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari