Na Novosadskom polumaratonu učestvovaće više 1.000 trkača 1foto: info Skupština grada NS

Više od hiljadu trkača iz zemlje i inostranstva startovaće u nedelju, 27. marta, sa Trga slobode, u 11 časova, kada se označi početak 29. Novosadskog polumaratona.

Pored glavne trke, od 21.097 kilometara, učesnici će imati prilike da trče i kraće staze od 10 i pet kilometara, dok je za one mlađe, osnovce i srednjoškolce, kao i bebe, organizovan sportski program, rečeno je na konferenciji za novinare.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona Jelena Marinković Radomirović istakla je da Novi Sad ima dugu tradiciju održavanja polumartonau kojem učestvuju profesionalci, ali i veliki broj rekreativaca, kao i dece osnovnog i srednjoškolskog uzrasta.

– Za grad je veoma važno što kroz održavanje polumaratona promovišemo rekreativni sport i zdrav odnos prema životu – poručila je Jelena Marinković Radomirović.

Dimitrije Dolga iz Novosadskog polumaratona istakao je da se za nedelju prijavilo više od 1.000 učesnica i učesnika, od čega oko 500 na polumaratonsku trku.

Dodao je da učestvuje i nekoliko desetina stranaca, uglavnom iz zemalja okruženja: Hrvatske, BiH, Slovenije, Rumunije i Severne Makedonije. Dolga je kazao da će se trke osnovaca i srednjoškolaca održati isključivo u pešačkoj zoni.

Trasa polumaratonske trke ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Beogradskim kejom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari