Na Suvoboru organizovano "Sećanje na junake sa Košara" 1Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Veterani sa Košara, porodice palih boraca i predstavnici Ministarstva odbrane i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prisustvovali su danas, na planini Suvobor, skupu Saveza veterana sa Кošara povodom sećanja na junake koji su od 1998. do 2003. godine branili Srbiju i duhovnu i nacionalnu kolevku Kosovo i Metohiju, saopšteno je iz Ministastva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dodali su da su delegacija ratnika sa Košara, porodica palih boraca i predstavnici Ministarstava Dejan Antić i Lav Grigorije Pajkić najpre obišli Muzej Drugog srpskog ustanka, crkvu-brvnaru Svetog Đorđa i spomenik pod Takovskim grmom u Takovu, da bi u selu Teočinu položili vence na spomenik Milanu Jevtoviću, poginulom borcu na Košarama, a nakon toga posetili i aerodrom sa memorijalnim kompleksom operacije Halijard u Pranjanima.

U Vojnom odmaralištu Rajac državni sekretari su prisustvovali svečanom skupu i druženju sa veteranima sa Košara.

Državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić rekao je da Srbija nikada neće zaboraviti žrtvu koju su ratnici sa Košara podneli za svoju otadžbinu.

„Košare su za srpski narod novi Termopili. To je mesto na kojem se branio opstanak Srbije. A vi ste braćo ratnici svoje borbene zadatke izvršili pošteno i časno. Kao što su ih izvršavali i vaši drugovi na Paštriku, kod Orahovca, i na celoj teritoriji naše južne pokrajine“, zaključio je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari