Mnoge sezone Rafael Nadal igrao je skoro cele na zavidnom nivou, ali završni Masters na kojem učestvuju osmorica najboljih nikada nije osvojio. Španac je u London došao kao prvi na listi i sa najboljim rezultatima ove sezone posle povratka na teren zbog problema sa kolenom, ali je izrazio nezadovoljstvo organizacijom turnira.

– Jedan od razloga mog pada na kraju sezone je umor, a i nikad nisam bio toliko dobar kad igram u zatvorenom prostoru, samo nekoliko puta sam briljirao kad sam igrao pod krovom. Nisam imao ni sreće. Završni turnir igra se u dvorani od 2005. godine, što nije dobro po mene. Po mom mišljenju, bilo bi poštenije da se odigrava na otvorenom, sa različitim podlogama, pošto smo se za ovaj turnir kvalifikovali igrajući na različitim podlogama. Znam da se neće igrati na šljaci dok ja igram, ali ovo kažem i za buduće generacije, i mislim da bi bilo interesantnije za ljubitelje tenisa. London je sjajno mesto za tenis, nikada nisam igrao u boljoj atmosferi, ali to ne znači da ATP ne može da bude malo korektniji prema igračima. Najbolje bi bilo da se svake godine igra na drugoj podlozi – izjavio je Rafael Nadal i izazvao brojne reakcije, što pozitivne što negativne.

Nadal je do finala došao samo 2010. godine, kada ga je pobedio Švajcarac Rodžer Federer.

Đoković sinoć protiv Federera

Prvi meč na završnom Mastersu u Londonu Novak Đoković odigrao je sinoć protiv Rodžera Federera u okviru grupe B. Branilac titule i Švajcarac sastali su se prošle subote u Parizu, kada je trijumfovao srpski igrač, a duel u Londonu biće njihov 31. u karijerama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari