"Najbliži bankomat je na pet kilometara od nas": Muke stanovnika naselja "Kotlujevac" u Zaječaru 1Foto: M. S. / Danas

Ljudi koji žive u zaječarskom naselju “Kotlujevac”, gde žive oko 18.000 građana, žale sa, da u tom naselju, nema bankomata. Pošta radi do 14 sati, a posle toga su prinuđeni da po svoj novac idu do centra Zaječara, koji, kako oni kažu, nije tako blizu.

D. V. iz Zaječara, kaže za Danas da je poslao upit Pošti Srbije preko njihovog sajta i kontakt forme, “zašto u naselju Kotlujevac u Zaječaru koje broji 18.000 stanovnika, ima samo jedna ekspozitura Pošte koja radi do 14 sati, a na celoj teritoriji naselja nema druge ekspoziture ili bankomata neke druge Banke.

“Najbliži bankomat je na pet kilometara od nas i nalazi se u centru Zaječara. Svakoga dana, a pogotovu na dan penzije ispred ove ekspoziture je velika gužva i redovi koji se mere na stotine metara zbog banalnih stvari, a većinom zbog podizanja novca. Nedavno je postavljen i Paketomat u glavnoj Pošti u Zaječaru koji ne koristi stariji zbog komplikovane procedure”, objašnjava muke meštana ovog dela Zaječara D. V.

Na njegovo pitanje zašto se ne postavi bankomat u tom naselju koji bi smanjio gužve za 70 odsto, iz Pošte Srbije je dobio sledeći odgovor:

“Pošta Srbije poseduje ograničen broj bankomata, i trenutno ne raspolažemo dodatnim uređajem, koji bismo mogli da opredelimo za poštu u naselju “Kotlujevac”. Vaš predlog ćemo uzeti u razmatranje, ukoliko u narednom period bude realizovana nabavka dodatnih uređaja”.

D. V. pita, da li je moguće da jedan takav „gigant“ kao što je Pošta Srbije, nema sredstava, a recimo Krkobabić otvara u svakom zaseoku ekspoziture.

Saša Radovanović, penzioner iz Zaječara, koji takođe živi u neselju “Kotlujevac”, kaže za Danas da je najveći problem u njihovom naselju, što je ogromno, a nema niti jednog bankomata, pa su građani, primorani, naročito stariji, da po novac idu do centra grada.

"Najbliži bankomat je na pet kilometara od nas": Muke stanovnika naselja "Kotlujevac" u Zaječaru 2
Foto: M. S. / Danas

“Pošta u našem naselju radi do 14 sati, a bankomat ne postoji. Pošta u centru radi do 19 sati. Evo situacije koja se svakodnevno dešava. Penzioneru je “legao” novac na račun. Nema gde da ga podigne, i uđe u apoteku ili prodavnicu da plati karticom. Međutim često se dešava da terminal ne radi, i onda nastaje problem. Jedino je rešenje da se ode do centra grada, a to je skoro pet kilometara”, objašnjava sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, čovek je primoran na dodatni trošak, pošto do centra mora da uzme taksi, a pošto nema novca, prinuđen je da ide pešaka.

“Meni se nedavno dogodila slična situacija. Pošao sam karticom da platim ugalj, ali aparat nije radio. Onda sam bio primoran da sednem u automobil, odem do banke koja se nalazi u centru grada, i tamo podignem novac”, jada se Radovanović.

"Najbliži bankomat je na pet kilometara od nas": Muke stanovnika naselja "Kotlujevac" u Zaječaru 3
Foto: M. S. / Danas

Našim sagovornicima nije jasno, kako Pošta, nema interesa da postavi bankomat, pošto bi oni zarađivali od provizije, a naselje kako su kazali, nije malo, pošto živi oko 18.000 stanovnika.

“Najgore od svega je to, što će uskoro u našem naselju postaviti Paketomat, a 95 odsto građana ne zna da ga koristi. Moje pitanje je kako za to ima novca, a za banokmat – ne. Takođe verujem da je bankomat potrebniji od Paketomata”, ističe naš sagovornik.

Uputili smo pitanja Pošti u Zaječaru, iz koje nam je rečeno da će ih proslediti Beogradu, ali do objavljivanja teksta, odgovor nismo dobili.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari